News Flash:

Tort de mere cu nuci si ghimbir

29 Martie 2013
1992 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

6 mere
2 cani faina
3 oua
2 lingurite praf de copt
1 jumatate de ceasca nuci tocate
1 sfert de lingurita de sare
4 linguri de unt nesarat, dedurizat
1 lingurita ghimbir
1 sfert de ceasca de sirop de artar
1 jumatate de ceasca de lapte
mere uscate

Mod de preparare:

Preincalzeste mai intai cuptorul la 180 de grade. Amesteca intr-un castron faina, praful de copt, ghimbirul si sarea. Decojeste merele si curata-le, apoi scurge-le. Bate untul cu un mixer pana devine o pasta omogena. Adauga peste el siropul de artar si mixeaza inca 2 minute, apoi adauga ouale si creste viteza de mixare de la mediu la mare. Continua sa amesteci compozitia aproximativ 5 minute, pana cand obtii un aluat pufos.
Adauga aceasta compozitie peste amestecul de faina, apoi adauga nucile si merele. Pune compozitia intr-o tava de copt tapetata cu unt si las-o la cuptor 30 de minute.
Tortul de mere se serveste rece, decorat cu mere uscate.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mere faina oua nuci tocate sare unt nesarat ghimbir lapte mere uscate
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1658 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025969 (s)