News Flash:

Tort de mere

5 Mai 2011
2182 Vizualizari | 0 Comentarii
Tort de mere
Ingrediente: 1,5 kg mere de marime mijlocie si sa nu fie zemoase (golden) 4 oua 4 linguri cu varf cu faina 100 g nuci visine din dulceata 50 g unt putina sare 1/2 lingurita cu amoniu scortisoara 4 linguri cu zahar pentru blat si 3 linguri cu zahar de pus peste mere compot de ananas (500 gr.) Mod de preparare: Merele se curata, se scoate mijlocul, se aseaza intr-o cratita cu diametrul de 24 cm, se umple mijlocul fiecarui mar cu un sambure de nuca si 1-2 visine. Se presara peste ele 3 linguri cu zahar, apoi peste fiecare mar se aseaza un capacel de unt. Se da la cuptor la foc mic si se lasa 20-25 minute. Cat merele sunt la cuptor se pregateste blatul: se separa albusul de galbenus. Albusurile se bat spuma tare, galbenusurile se freaca cu zaharul pana devine ca o crema, se pune amoniacul stins cu putin suc de lamaie, faina treptat, apoi albusul amestecand incet, de jos in sus. Compozitia se torna peste mere, se da din nou la cuptor, la foc mic 40-45 minute. Cand s-a racit bine, se insiropeaza cu 3-4 linguri cu sirop de ananas, se lasa 2 ore la rece, apoi se pune forma putin pe foc sa se incalzeasca (pentru a se topi untul), se rastoarna pe platou, se imbraca tot cu frisca, se orneza cu frisca, bucatele de ananas si ciocolata. Ciocolata se pune intr-un vas mic, acest vas se pune in alt vas cu apa, se pune pe foc, iar cand se topeste se pune putin unt. Se tine la frigider pana se consuma.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

chec dovleac placinta rooibos stafide citrice
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1430 viz    0 com
3515 viz    0 com
5140 viz    0 com
2538 viz    0 com
1344 viz    0 com
2774 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1895 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019801 (s)