News Flash:

Tort de inghetata cu ness si frisca

13 Iunie 2013
6576 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
120 g zahar pudra
90 g unt
40 g faina
2 oua
60 g cacao
1 plic de praf de copt
100 g miez de nuca
scortisoara
ciocolata rasa


Pentru inghetata:
5 linguri de zahar
4 oua
1 lingura de ness
350 g frisca

Mod de preparare:


Amesteca untul cu zaharul pana cand obtii o compozitei pufoasa, apoi adauga treptat galbenusurile, faina cernuta, praful de copt, cacaua si un varf de scortisoara. Bate albusurile spuma si incorporeaza-le in compozitie. Amesteca bine totul si pune compozitia intr-o tava tapetata cu unt si faina, apoi da-o la cuptor pentru 40 de minute.
Pentru inghetata, bate albusurile spuma cu frisca si amesteca galbenusurile cu zaharul pana cand acesta se topeste. Apoi amesteca cele doua compozitii cu nesul. Toarna inghetata peste blat si pune tortul la rece pentru 4-5 ore.
Tortul de inghetata cu ness se serveste presarat cu nuca caramelizata si cicolata rasa.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

blat zahar pudra faina scortisoara ciocolata rasa inghetata ness frisca
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1724 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025272 (s)