News Flash:

Tort de Craciun

18 Decembrie 2013
1834 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
200 g unt
160 g de zahar granulat
1/2 ceasca de smantana
1/2 ceasca lapte batut
200 ml lapte
1 lingurita extract de vanilie
1/4 lingurita extract de migdale
300 g faina alba
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
colorant alimentar

Pentru glazura:
2 cesti de smantana
4 linguri zahar pudra
2 lingurite zeama de lamaie
fulgi de cocos
150 g de gem de capsuni.

Pentru crema de unt:
320 g de unt, moale
400 g de zahar pudra
1/2 lingurita extract de vanilie

Mod de preparare:


Amesteca untul si zaharul pana ce se omogenizeaza, dupa care adauga laptele batut si smantana. In alt vas combina faina, praful de copt si bicarbonatul. Cu mixerul la viteza minima adauga treptat laptele.

Separa amestecul in trei vase separate, din care intr-unul adauga putin colorant rosu, iar in altul verde. Toarna compozitia in tavi pentru tort, tapetate cu unt si faina. Da-o la cuptor timp de 30 de minute.

Pentru glazura bate smantana bine, impreuna cu zaharul si zeama de lamaie.

Crema de unt se face cu doua zile inainte. Cu ajutorul mixerului amesteca untul la viteza medie, timp de 2 minute. Adauga treptat cate o jumatate de ceasca de zahar si continua sa amesteci. La final adauga vanilia si lasa la frigider.

Asambleaza tortul punand intre blaturi gemul de capsuni. Inveleste aoi tortul in crema de unt si adauga glazura. Deasupra presara presara fulgii de nuca de cocos.
Tortul cu nuca de cocos si gem de capsuni se  serveste decorat cu bomboane viu colorate pentru a-i da un aer cat mai sofisticat.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1790 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023268 (s)