News Flash:

Tort de clatite cu branza de vaci si stafide - O minunatie culinara

12 Noiembrie 2016
4354 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6686 RON (0.0000)
USD: 4.0026 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

15 clatite de casa
500 g branza dulce de vaci
4 oua (3 oua pentru compozitie si 1 ou pentru ornare)
100 g de stafide
5 linguri cu varf de zahar tos
1 lingura de zahar pudra
50 ml de rom (pentru inmuiat stafidele)
200 ml de smantana (sau frisca lichida)
1 lingura esenta de vanilie
coaja de lamaie rasa
½ lingurita de unt

Mod de preparare:

Vom pregati un tort din clatite cu branza dulce de vaci si stafide, specific din zona Moldovei si a Bucovinei. Pregatim intai niste clatite fufoase si gustoase. Punem stafidele intr-un pahar cu putin rom si le lasam sa se inmoaie 15 minute, dupa care le scurgem de zeama. Pentru a pregati umplutura, amestecam intr-un castron branza de vaci, 3 oua, putina coaja de lamaie rasa si esenta de vanilie pana cand se omogenizeaza toata compozitia. Zaharul il vom adauga in compozitie numai la sfarsit, pentru ca altfel riscam sa se inmoaie prea tare compozitia.

Vom folosi o forma de tort cu pereti detasabili, pe care o tapetam cu hartie de copt unsa cu putin unt. Asezam in forma de tort prima clatita. Adaugam zaharul in compozitia de branza si amestecam, acesta dizolvandu-se foarte usor. Asezam 2 linguri din compozitie peste prima clatita si acoperim toata suprafata ei. Peste branza presaram cateva stafide. Asezam deasupra a 2-a clatita, o ungem cu branza si continuam la fel pana cand terminan toate clatitele. Punem smantana (sau frisca lichida) intr-un castronel si o batem putin, adaugam un ou si restul de coaja de lamaie rasa si o amestecam. Turnam compozitia deasupra clatitelor pana cand se acopera complet si presaram deasupra restul de stafide. Introducem forma de tort in cuptorul incins timp de 30 minute.

Cand este gata, scoatem forma din cuptor, o lasam putin sa se raceasca, ii desfacem inelul detasabil si asezam tortul intr-un platou. Pudram tortul de clatite cu zahar pudra si il taiem in bucati. Tortul de clatite se serveste atat cald, cat si rece, dupa gustul fiecaruia, fiind la fel de gustos si de apetisant. Se poate servii in loc de zahar pudra cu o lingurita de dulceata de visine. Tortul de clatite este un desert fin, dulce, si pufos, potrivit pentru diverse intalniri si ocazii.
    
Reteta de tort cu clatite cu branza de vaci si stafide ne este oferita de preparatedevis.ro.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

tort clatite clatite branza clatite stafide
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1679 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017857 (s)