News Flash:

Tort de ciocolata cu nuci si miere - Perfect pentru ocazii speciale! Da-i SHARE pentru a salva reteta pe pagina ta

6 Ianuarie 2017
224419 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6686 RON (0.0000)
USD: 4.0026 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

Pentru blat:
400 g de faina
150 g de zahar
3 linguri de lapte
1 ou
1 lingurita de bicarbonat
30 g de unt
2 linguri de miere
3 linguri de cacao praf

Pentru crema:
1 ou
300 ml de lapte
100 g de zahar
300 g de unt
2 linguri de faina
nuci maruntite

Pentru glazura:
100 g de ciocolata
100 g de unt

Mod de preparare:

Blat:
1. Toate ingredientele se amesteca si se topesc la foc mic, cu exceptia fainii si a pudrei de cacao. Sunt gata cand compozitia isi schimba culoarea.
2. Ia de pe foc si puna faina si cacaua. Framanta aluatul.
3. Intinde foi cu grosimea de 4 -5 mm, apoi taie-le dreptunghiular (sa aiba aceleasi dimensiuni).
3. Coace foile pe dosul unei tavi, pe care ai presarat faina in prealabil. Baga-le pentru cateva minute in cuptorul incins.

Crema:
4. Bate oul cu zaharul, apoi adauga faina.
5. Treptat incorporeaza si laptele.
6. Fierbe totul la bain-marie sau pe un foc foarte mic, amestecand continuu, pana se ingroasa.
7. Amesteca untul moale cu compozitia de crema pana obtii o compozitie omogena.

Asamblare:
8. Unge foile cu crema, presurand nuci maruntite. Lasa-le 1-2 ore la temperatura camerei.

Glazura:
9. Topeste la bain-marie ciocolata si untul.
10. Amesteca-le bine si decoreaza tortul cu aceasta glazura.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

tort miere tort foi tort nuci tort ciocolata
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1799 (s) | 23 queries | Mysql time :0.018037 (s)