News Flash:

Tort de ciocolata cu faina de migdale

16 Iulie 2014
5243 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

225 ml smantana pentru frisca
335 g ciocolata neagra
125 g zahar pudra
160 g faina de migdale
140 g pesmet
6 oua
1 picatura esenta vanilie
225 g unt nesarat
340 g zahar

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 160C si pregateste o tava rotunda cu pereti detasabili cu diametrul 22cm, tapetata cu hartie de copt. Topeste 225g ciocolata la bain-marie. Bate untul cu zaharul, pana cand zaharul se dizolva, adauga ouale intregi, pe rand, incorporand bine pe fiecare in parte. Adauga vanilia. Amesteca faina de migdale cu pesmetul si ciocolata topita, apoi incorporeaza amestecul cu unt si oua. Toarna prajitura in forma si coace-o timp de 55 minute. Lasa-o sa se raceasca in tava, apoi pe un gratar.

Pentru ganache-ul de ciocolata:
Rupe 110g ciocolata in bucati si toarna peste ea smantana amestecata cu zaharul pudra, incalzita pana la punctul de fierbere. Amesteca pana cand ciocolata se topeste si se incorporeaza in smantana. Lasa deoparte sa se raceasca. Intinde ganache-ul de ciocolata peste baltul copt.
Serveste tortul cu zmeura proaspata si smantana sau frisca

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete tort tort ciocolata blat tort retete usoare retete rapide
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1931 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028127 (s)