News Flash:

Tort de ciocolata cu crema de cocos - FOTO

10 Ianuarie 2012
5077 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6686 RON (0.0000)
USD: 4.0026 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

Pentru blat:

1 cana zahar
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 cana faina
1/2 cana cacao
1 lingurita sare
2 oua
1/2 cana lapte
1/4 cana ulei vegetal (eu am folosit ulei de cocos)
2 lingurite esenta/extract de vanilie
1/2 cana apa fierbinte

Pentru crema:

1 cutie (400 ml) lapte condensat
100 g cocos
50 g nuci tocate
2 lingurite esenta/extract de vanilie

Pentru glazura:

300 g ciocolata amaruie
200 g unt

Mod de preparare:

Intr-un vas yena, varsa continutul cutiei de lapte condensat si adauga esenta de vanilie. Pune vasul intr-o tava adanca de cuptor si toarna apa calda in tava pana ajunge la jumatatea vasului de iena. Acesta ar trebui sa stea acoperit in cuptor, dar daca nu ai capac poti pune deasupra folie de aluminiu. Pune tava cu vasul in cuptor pentru 30 minute. Dupa 30 minute, amesteca laptele condensat, pune totul inapoi in cuptor pentru inca 30 minute. Daca apa s-a evaporat, mai umple tava pana la jumatatea vasului de iena. Dupa 30 minute amesteca iar si mai lasa-l la cuptor pentru inca 30 minute. In total laptele ar trebui sa stea la cuptor o ora si jumatate. La sfarsit laptele va avea culoarea de caramel deschis

Dupa ce s-a facut crema, pune cocosul si nuca tocata in cuptor la foc mediu timp de 3-5 minute sau pana cocosul se rumeneste usor. Pune-le deoparte.

Pentru blat, amesteca ingredientele uscate – faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, cacaua si sarea. Adauga esenta de vanilie, ouale, laptele, uleiul si amesteca cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza. Adauga apa fierbinte si amesteca iar. Toarna compozitia intr-o forma de tort si pune-l la cuptor pentru 20-30 minute la foc mediu. In cuptorul meu, blatul a fost gata in aproximativ 20 minute. Poti testa cu intepand blatul cu o scobitoare sau cu un bat de bambus – daca iese curat, e gata. Lasa-l sa se raceasca 10-15 minute si taie-l in doua bucati.

Intre timp, incalzesti o oala mare cu apa pentru bain-marine. Pui ciocolata si untul intr-un vas mai mic deasupra apei ce fierbe si amesteci din cand in cand.

Amesteci nucile cu cocosul si dulcele de leche si intinzi crema intre blaturi. Cu o spatula sau un cutit lat, intinzi ciocolata topita peste tort; pe glazura poti presara cocos ras. Lasi totul sa se raceasca si il pui la frigider pana cand nu mai poti astepta.

sursa reteta si fotografii: Tort de ciocolata cu crema de cocos
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

Tort_de_ciocolata_cu_crema_de_cocos2
zahar faina cacao sare oua lapte ulei vegetal apa apte condensat cocos unt
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1759 viz    0 com
3410 viz    1 com
2397 viz    0 com
11586 viz    0 com
14576 viz    0 com
3967 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2146 (s) | 25 queries | Mysql time :0.032210 (s)