News Flash:

Tort de capsuni cu crema de branza

27 Mai 2014
1331 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

200 g capsuni feliate
2 lingurite praf de copt
250 g faina
12 capsuni pentru decor
350 g zahar pudra
2 linguri lichior de portocale
80 g unt
120 g iaurt slab
2 albusuri
80 g crema de branza
1/4 lingurita colorant alimentar rosu
2 oua
110 g unt
280 g zahar
un praf sare

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180C. Pregateste blatul de prajitura  zdrobind cu un blender capsunile feliate pana cand devin o pasta. Amesteca faina cu praful de copt si un praf de sare. Bate zaharul cu 110g unt moale intr-un bol pana cand devinde o spuma. Adauga ouale intregi, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Adauga si albusurile si incorporeaza-le.

Adauga alternativ din amestecul de faina si iaurt, incorporand bine dupa fiecare. Toarna si capsunile zdrobite si colorantul alimentar si amesteca bine. Toarna aluatul intr-o tava rotunda cu diamentrul de 20cm, cu pereti detasabili, si coace blatul timp de 30 de minute sau pana cand trece testul scobitorii. Cand este gata, lasa-l sa se raceasca timp de 10 minute in tava. Apoi, scoate-l pe un gratar si dupa ce s-a racit complet taie-l in doua pe orizontala.

Intre timp, pregatesti crema din 80g unt, crema de branza si lichiroul de portocale pe care le mixezi pana cand se omogenizeaza. Adauga treptat si zaharul pudra si incorporeaza-l.
Unge primul blat cu crema pregatita, pune al doilea blat deasupra si imbraca tortul cu crema. Decoreaza cu capsune feliate.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete tort tort capsuni retete capsuni tort lichior retete culinare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1684 (s) | 23 queries | Mysql time :0.021786 (s)