News Flash:

Tort de bezea cu crema de ciocolata

19 Martie 2019
750 Vizualizari | 0 Comentarii

Minunatii dulci, preferate de copii si nu numai, bezelele sunt delicatese care aduc savoare si gust unei mese in familie. Un farmec aparte il au si torturile fine pregatite cu crema de ciocolata

Ingrediente:

  • 100 g zahar tos
  • 100 g zahar pudra
  • 4 albusuri
  • zeama de la ½ lamaie
  • 100 g nuci maruntite

 Pentru crema:

  • 400 ml smantana lichida
  • 400 g ciocolata neagra
  • 60 g unt

 Pentru decor:

  • 200 g zmeura proaspata

Mod de preparare:

Pentru blaturile de bezea, bati albusurile spuma. Adaugi treptat cele 2 tipuri de zaharul si mixezi pana obtii o compozitie lucioasa si tare. Pui zeama de lamaie, nucile maruntite si amesteci. Trasezi cu creionul 3 cercuri pe o hartie de copt: unul de 20 cm, altul de 15 cm si ultimul de 8 cm. Asezi pe fiecare cerc bezea si le coci 2 ore, la 100 °C. In tot acest timp, nu deschizi usa cuptorului. Le lasi la racit cu usa cuptorului intredeschisa.
 
Pentru crema, asezi smantana pe foc. Cand da primele semne ca incepe sa fiarba, opresti focul si adaugi ciocolata pe care ai rupt-o bucati. O lasi sa se topeasca, apoi omogenizezi in ea untul si dai crema la frigider o ora.
 
Dupa ce blaturile de bezea s-au racit, le umpli cu crema de ciocolata. Decorezi tortul cu zmeura proaspata.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tort bezea
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1548 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016247 (s)