News Flash:

Tort cu zmeura si glazura

16 Iunie 2014
2873 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru mousse de zmeura:
200 ml smantana
100 g zmeura
10 g zahar
2 foi gelatina
50 g ciocolata alba
50 g iaurt
esenta de vanilie

Pentru mousse de iaurt:
100 g iaurt
150 g ciocolata alba
2 foi gelatina
250 ml smantana
2 linguri crema de whisky
esenta de vanilie
1 lingurita zahar vanilat

Pentru glazura:
1 blat de tort de ciocolata
60 g ciocolata neagra
1 lingura lapte
25 g unt

Mod de preparare:

Pune zmeura cu zaharul pe foc si incalzeste-o bine, fara sa o fierbi, pana cand zaharul se topeste complet. Zdrobeste cu o furculita zmeura, apoi strecoar-o printr-o sita ca sa scapi de seminte. Pune foile de gelatina intr-o cana cu apa foarte rece, ca sa se hidrateze.

Intr-un vas separat, topeste ciocolata la bain marie, apoi pune sucul de zmeura din nou pe foc si adauga ciocolata topita, amestecand pana la omogenizare. Cand compozitia este fierbinte, opreste focul si adauga foile de gelatina hidratate. Lasa putin la racorit apoi pune esenta de vanilie si iaurtul si amesteca bine.
Intr-un vas adanc, mixeaza smantana si adauga zaharul pudra, pana cand devine o crema spumoasa. Apoi incorporeaza frisca in crema de zmeura racita.

Pentru mouss-ul de iaurt, pune foile de gelatina la hidratat, apoi topeste ciocolata alba la bain marie, adauga iaurtul si amesteca bine. Adauga gelatina si amesteca bine, apoi lasa putin sa se racoreasca si adauga crema de whisky si esenta de vanilie.

Mixeaza smantana, adauga zaharul pudra si incorporeaza usor frisca in crema de ciocolata. Daca folosesti un blat de tort gata facut, el este deja taiat. Aseaza pe un platou primul blat, apoi intinde cu o lingura mousse-ul de zmeura, apoi pune al doilea blat si acopera-l cu mousse de iaurt, avand grija sa pastrezi cateva linguri si pentru a imbraca tortul la exterior.

Ca sa prepari glazura, topeste la bain marie ciocolata neagra, untul si laptele. Las-o cam un sfert de ora la temperatura camerei, apoi toarn-o peste tort astfel incat sa curga usor pe laterale si da tortul la rece pentru cateva ore.

La final, orneaza tortul cu fructe proaspete de zmeura. Tortul de ciocolata cu mousse de zmeura este un desert delicios, care poate fi servit cu un pahar de vin alb.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete tort tort zmeura retete tort
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1920 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028821 (s)