News Flash:

Tort cu zmeura si frisca

3 Ianuarie 2013
2442 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Blat:

8 linguri faina
6 oua
10 linguri de zahar
4 linguri apa
20 g cacao
6 linguri ulei
1 varf de cutit praf de copt

Crema:

250 ml smantana pentru frisca
250 ml lapte
500 g zmeura congelata
15 g gelatina
6 linguri de zahar

Glazura:

60 ml smantana pentru frisca
100 g ciocolata

Pentru decor:

migdale

Mod de preparare:


Pentru blat, batem albusurile spuma tare si apoi adaugam treptat zaharul alternand cu apa (2 linguri zahar, mixam bine, o lingura apa). Apoi adaugam galbenusurile unul cate unul, mixam bine dupa fiecare, adaugam si uleiul. Separat amestecam faina cu cacao si praful de copt. Adaugam treptat cate o lingura din amestecul de faina, cacao si praf de copt si amestecam usor peste cap cu o lingura sau spatula de lemn. Coacem intr-o forma rotunda cu diametrul de 26cm, 40 de minute la 180grade C. Eventual probati blatul cu scobitoarea inainte de a-l scoate din cuptor. Scoatem blatul pe un platou si il lasam sa se raceasca apoi il taiem in trei.

Pentru crema de frisca punem laptele la foc mic impreuna cu 2 linguri de zahar si o esenta de vanilie.S eparat dizolvam 7-8g de gelatina in 2 linguri de apa rece. Cand laptele este fierbinte, stingem focul si adaugam gelatina dizolvata. Amestecam usor si lasam sa se raceasca.

Mixam bine smantana pentru frisca si adauga putin cate putin din amestecul de lapte racit si gata cu crema. Zmeura o punem intr-o craticioara (asa congelata cum este) si o lasam sa se dezghete pana obtinem un sirop fierbinte. O strecuram de samburi si apoi adaugam 4 linguri de zahar si amestecam bine la foc mic.

Separat dizolvam 7 g de gelatina in 2 linguri de apa rece si adaugam la amestecul fierbinte de zmeura. Lasam sa se raceasca.

Asamblare:

Punem prima treime de blat apoi jumatate din jeleul de zmeura , jumatate din crema de frisca, repetam si la sfarsit punem ultima treime de blat. Bagam tortul la frigider si-l lasam la rece 3-4 ore. Pentru glazura incalzim smantana de frisca si adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam bine pana se dizolva, lasam sa se raceasca putin si apoi o turnam peste tort. Decoram cu fulgi de migdale.

Observatii:
Am folosit mai putina gelatina deoarece am vrut sa fie crema putin mai moale.
Puteti folosi 10g de gelatina pentru fiecare crema.
Blatul nu il insiropati, puneti amestecul de zmeura atunci cand acesta nu s-a intarit complet.
Pentru decor puteti folosi nuci sau nuca de cocos.

Tort cu zmeura si frisca recomandat de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

blat faina oua zahar apa cacao ulei crema lapte zmeura congelata gelatina
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1599 (s) | 23 queries | Mysql time :0.020892 (s)