News Flash:

Tort cu zmeura si branza de vaci

20 Iulie 2017
532 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
250 g biscuiti
100 g unt
4-5 linguri lapte

Pentru jeleul de zmeura:

500 g zmeura
130 g zahar
10 g gelatina

Pentru crema:
500 g branza de vaci
500 ml smantana pentru frisca
200 g zahar pudra
1 lingura suc lamaie
10 g gelatina
5 linguri lapte
70 g ciocolata

Citeste si Inghetata de pepene rosu - Sa ne racorim cu ceva de sezon

Alte ingrediente:
1 pachet de biscuiti Jaffa cu zmeura
cacao
zmeura pentru decor

Mod de preparare:

Pentru blat macinam biscuitii sau ii zdrobim marunt si ii amestecam cu untul si laptele caldut.
Formam baza tortului. Folosim un inel de la forma de tort cu diametrul de 22-24 cm.

Pentru jeleul de zmeura punem intr-o craticioara zmeura si zaharul si le lasam sa fiarba la foc mic 3 minute.
Separat hidratam gelatina in 3 linguri de apa si apoi o adaugam la amestecul fierbinte dupa ce am oprit focul.
Lasam sa se raceasca apoi turnam jeleul peste baza de biscuiti. Bagam tortul la frigider.

Preparam crema:
Punem gelatina la hidratat in 2 linguri de lapte. Restul il incalzim (eu l-am pus intr-o cana la microunde) si apoi adaugam gelatina. Lasam sa se raceasca.
Branza de vaci o mixam bine cu zaharul pudra si cu sucul de lamaie.
Batem si smantana pentru frisca. Daca folositi frisca naturala sau frisca vegetala fara zahar mai adaugati 2 linguri de zahar.
Adaugam laptele racit in crema de branza si apoi frisca amestecand usor cu o paleta.
Punem si ciocolata rasa si amestecam.
Peste jeleul de zmeura punem biscuitii (eu am folosit mai putini ca o parte s-au mancat), apoi crema de branza si frisca si lasam la rece cel putin 4 ore.


sursa: hai sa gatim
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

biscuiti lapte zmeura suc lamaie cacao blat gelatina
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1637 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020178 (s)