News Flash:

Tort cu zmeura si branza de vaci

20 Iunie 2014
1762 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
250g biscuiti
4-5 linguri lapte
100g unt

Pentru jeleul de zmeura:
10g gelatina
500g zmeura
130g zahar

Pentru crema:
70g ciocolata
500g branza de vaci
200g zahar pudra
500ml smantana pentru frisca
1 lingura suc lamaie
10g gelatina
5 linguri lapte

Alte ingrediente:
cacao
1 pachet de biscuiti Jaffa cu zmeura
zmeura pentru decor

Mod de preparare:

Pentru blat macinam biscuitii sau ii zdrobim marunt si ii amestecam cu untul si laptele caldut. Formam baza tortului. Folosim un inel de la forma de tort cu diametrul de 22-24 cm.

Pentru jeleul de zmeura punem intr-o craticioara zmeura si zaharul si le lasam sa fiarba la foc mic 3 minute. Separat hidratam gelatina in 3 linguri de apa si apoi o adaugam la amestecul fierbinte dupa ce am oprit focul. Lasam sa se raceasca apoi turnam jeleul peste baza de biscuiti. Bagam tortul la frigider.

Preparam crema: Punem gelatina la hidratat in 2 linguri de lapte. Restul il incalzim (l-am pus intr-o cana la microunde) si apoi adaugam gelatina. Lasam sa se raceasca. Branza de vaci o mixam bine cu zaharul pudra si cu sucul de lamaie. Batem si smantana pentru frisca. Daca folositi frisca naturala sau frisca vegetala fara zahar mai adaugati 2 linguri de zahar. Adaugam laptele racit in crema de branza si apoi frisca amestecand usor cu o paleta.
Punem si ciocolata rasa si amestecam.

Peste jeleul de zmeura punem biscuitii ( eu am folosit mai putini ca o parte s-au mancat ) apoi crema de branza si frisca si lasam la rece cel putin 4 ore. Decoram cu cacao sau frisca si zmeura. Taiem cu un cutit ud si servim.

Observatie: In reteta originala se folosea branza Philadelphia, in loc de branza de vaci.

Tort cu zmeura si branza de vaci recomandat de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete tort tort branza tort zmeura tort fructe
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1585 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032892 (s)