News Flash:

Tort cu visine si crema de vanilie

14 Iulie 2014
7470 Vizualizari | 1 Comentarii
Ingrediente:

1,2 kg visine sau cirese
1 pachet aluat foietaj congelat
zahar pudra

Pentru crema:
200g zahar (pentru ca am folosit visine am pus 250g )
1l lapte
3 plicuri budinca de vanilie
1 zahar vaniliat cu aroma bourbon
15g gelatina alimentara
500ml smantana pentru frisca

Mod de preparare:

Spalam visinele, le desfacem de samburi si le lasam sa se scurga. Aluatul il lasam sa se dezghete la temperatura camerei. Incingem cuptorul la 190g C. Luam prima foaie de aluat si o intindem cu sucitorul pana obtinem un patrat de 40x40cm. Apoi o taiem in 5 fasii de 8cm latime ( 5×8=40).

Pe fiecare fasie punem visine si apoi rulam usor (ne putem ajuta de putina faina). Daca folositi visine proaspete ar fi bine sa le dati inainte prin zahar pudra) O rulam in forma de spirala. Procedam la fel si cu celelalte fasii si le rulam una in continuarea celeilalte pana obtinem o spirala. De fiecare data la capete strangem usor sa nu iasa visinele. Diametrul spiralei ar trebui sa fie de 26cm. Coacem pana se rumeneste (aprox. 20min) si apoi o lasam sa se raceasca complet.
Procedam la fel si cu cealalta parte de aluat. Rezulta 2 spirale.

Pentru crema punem la fiert 700ml lapte cu zaharul si zaharul vaniliat. In restul de 300ml dizolvam praful de budinca. Gelatina o punem la hidratat in 3 linguri de apa rece. Cand laptele cu zaharul este fierbinte adaugam amestecul de budinca si lapte rece si amestecam mereu pana se ingroasa. Cand s-a ingrosat budinca oprim focul si adaugam gelatina. Amestecam bine pana se dizolva si lasam sa se raceasca amestecand din cand in cand cu un tel.

Smantana pentru frisca o batem bine si o punem la rece pana se raceste si budinca. Apoi adaugam peste frisca budinca si amestecam usor.
Desfacem cu un cutit prima spirala de pe hartia de copt (atentie trebuie sa fie rece) si o punem pe un platou. Punem in jurul ei un inel de tort. Eu am folosit un inel de la forma de 26 cm insa l-am lasat desfacut pentru ca spirala avrea 26cm si un pic. Daca nu aveti inel reglabil atunci ar fi bine sa folositi unul de la forma de 28cm.

Punem jumatate de crema apoi cealalta spirala si apoi cealalta jumatate de crema. Lasam la rece peste noapte. A doua zi luam inelul, decoram si servim. Este foarte racoros si bun.

Observatii:
- Daca folositi cirese nu mai puneti zahar pudra
- In reteta originala scria 500g aluat congelat care se imparte in 2 foi de 250g. Ar fi bine daca ati gasi gramajul apropiat.
- Atentie la dimensiune, sfatul meu ar fi sa faceti spiralele mai mici doar cu 4 benzi rasucite pentru o forma de 26cm. Chiar daca iasa mai mici ca diametru nu conteaza, crema se va uniformiza peste tot.

Tort cu visine recomandat de Amalia
.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tort visine retete tort tor vara tort rapid retete culinare culinar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1627 (s) | 23 queries | Mysql time :0.021803 (s)