News Flash:

Tort cu vanilie si bezea

25 Ianuarie 2012
3559 Vizualizari | 0 Comentarii
Tort cu vanilie si bezea
Ingrediente:

Blat:

 125 grame unt moale
 100 grame zahar
 4 galbenusuri
 aprox. 150 grame faina
 1 lingurita praf de copt
 3 linguri lapte

Bezea:

 4 albusuri
 1 lingurita zeama de lamaie sau otet
 100 grame zahar
 50-100 grame migdale tocate in bucati mari

Crema de vanilie:

 4 galbenusuri
 50 grame zahar
 400 ml lapte
 1 lingurita esenta vanilie sau 1 jumatate pastaie vanilie
 1 lingurita amidon de porumb (sau, daca nu este, faina)
(alternativ, poti folosi budinca de vanilie instanta pregatita conform instructiunilor)

Mod de preparare:


Pune hartie de copt unsa cu unt pe o tava intinsa. Porneste cuptor si lasa-l sa se incalzeasca.

Pentru blat, bate untul cu zaharul cu un mixer pana devine spuma. Adauga si incorporeaza in crema cate un galbenus. Combina faina cu praful de copt si adauga cate putina faina si lapte, amestecand cu o lingura de lemn. Aluatul rezultat nu va arata ca un aluat tipic de tort, dar nu-i problema – iese si la un cuptor cu gaz. Intinde compozitia pe tava cu hartia de copt cu o spatula sau o lingura de lemn, niveland bine.

Bate intr-un castron albusurile cu o lingurita de zeama de lamaie sau otet. Cand albusurile s-au facut o spuma moale, adauga cate o lingura de zahar, incorporeaz-o cu mixerul si adaug-o pe urmatoarea. Bezeaua rezultata va fi una tare si va trebui intinsa peste blat. Presara peste bezea jumatate din migdalele tocate si da totul la cuptor pentru 25-30 minute sau pana bezeaua se rumeneste. Cand este gata, pune tava deoparte si lasa blatul sa se raceasca.

Pentru crema de vanilie, pune laptele la fiert cu esenta de vanilie sau cu semintele din pastaia de vanilie. Bate galbenusurile cu zaharul si adauga jumatate din cantitatea de lapte fiert putin cate putin peste compozitie amestecand in continuu. Astfel, aduci ouale la temperatura laptelui fara sa le gatesti. Varsa apoi compozitia peste restul laptelui si pune totul la foc mic. Adauga amidonul si amesteca bine timp de 3-5 minute, pana crema se va ingrosa. Lasa crema sa se raceasca.Taie blatul in doua. Pe o jumatate, toarna budinca de vanilie, restul de migdale si pune deasupra cealalta jumatate. La mine, blatul a fost prea inalt si comesenii prea multi, asa ca nu am mai taiat blatul in doua.
In Danemarca poarta denumirea de Kvæfjordkake.
sursa reteta si fotografie: Tort cu vanilie si bezea
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

unt zahar galbenusuri faina lapte albusuri otet migdale esenta vanilie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1280 viz    0 com
1897 viz    0 com
2862 viz    0 com
2210 viz    0 com
4491 viz    0 com
2672 viz    0 com
2535 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2016 (s) | 34 queries | Mysql time :0.035938 (s)