News Flash:

Tort cu spuma de lamaie

26 Martie 2013
2214 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Blat:
8 linguri faina
6 oua
4 linguri apa
10 linguri de zahar
6 linguri ulei
20 g cacao
1 varf de cutit praf de copt

Crema:
5 galbenusuri
500 ml smantana pentru frisca
300 g zahar tos
3 albusuri
15 g gelatina
sucul si coaja rasa de la o lamaie

Sirop:
3 linguri zahar
sucul de la 1/2 lamaie
200 ml apa

Pentru decor:

500 ml frisca
fructe
1 plic intaritor pentru frisca

Mod de preparare:

Asadar incepem cu blatul. Incalzim cuptorul la 180 g C. Batem albusurile spuma tare si apoi adaugam treptat zaharul alternand cu apa (2 linguri zahar, mixam bine, o lingura apa). Apoi adaugam galbenusurile unul cate unul, mixam bine dupa fiecare, adaugam si uleiul.
Separat amestecam faina cu cacao si praful de copt. Adaugam treptat cate o lingura din amestecul de faina, cacao si praf de copt si amestecam usor peste cap cu o lingura sau spatula de lemn. Coacem blatul aprox. 40 de minute. Il scoatem, lasam sa se raceasca si apoi il taiem in trei.

Intre timp facem siropul. Punem toate ingredientele pe foc si le dam intr-un clocot apoi lasam sa se raceasca.
Apoi ne apucam de crema. Punem gelatina la hidratat in sucul de lamaie.
Mixam bine galbenusurile cu zahar si lapte pana zaharul este aproape topit  si apoi continuam sa amestecam (fara mixer, doar cu o lingura) pe baie de aburi pana cand compozitia se ingroasa si cade panglica de pe lingura (trebuie sa arate ca o budinca). Oprim focul, apoi adaugam gelatina si amestecam mereu pana se dizolva in crema fierbinte.
Adaugam si coaja rasa de lamaie. Lasam sa se raceasca si apoi incorporam putin cate putin din frisca (smantana pentru frisca trebuie batuta in prealabil) amestecand usor cu o spatula. Adaugam si albusurile batute spuma. Rezulta o crema fina si aromata cu pronuntat gust de lamaie.

Asamblare:
Pun platoul, apoi peste el forma de hartie dantelata apoi inelul de la forma de copt. Iau 2 bucati de folie de plastic si le asez in forma. Peste ele pun prima felie de blat, o insiropez, pun jumatate de crema, repet operatiunea, apoi ultima felie de blat si la sfarsit mai las putina crema cu care ung blatul. Pun folia peste tort si il tin la frigider 3-4 ore sau de seara pana dimineata. Ornez, apoi (aici sunt necesare foliile) trag intr-o parte si alta foliile de nylon (ca sa ramana platoul sau hartia curate).

Tort cu mousse de lamaie recomandat de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

blat faina oua apa zahar ulei cacao crema galbenusuri zahar tos albusuri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1858 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025906 (s)