News Flash:

Tort cu smochine

24 Februarie 2012
2230 Vizualizari | 0 Comentarii
Tort cu smochine
Ingrediente:

o smochina
150 g unt
4 oua
120 zahar
50 ml lapte
250 g faina
un pic de sare
3 pere
8 g praf de copt
   
Mod de preparare:

Amestecam intii untul topit dar rece impreuna cu zaharul, dupa care adaugam ouale si zbatem bine pina vedem ca s-a topit zaharul, adaugam laptele, cite putin din faina cernuta impreuna  impreuna cu praful de copt si sarea sa nu faca, cocoloase. Tapetam o tava cu hirtie de copt, turnam toata compozitia, iar deasupra  punem feliute de para (perele trebuiesc curatate de coaja si simburi), in mijloc am pus feliute de smochina (curatata de coaja), vedeti ca am obtinut o prajitura floarea-soarelui. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 25-30 minute, bineinteles ca facem o proba cu scobitoarea ca sa nu fie nici cruda, nici prea coapta. Lasam la racit iar dupa aceea scoatem din tava si pudram cu zahar.
Tort cu smochine pregatit de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

smochina unt oua zahar lapte faina sare pere
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1652 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029832 (s)