News Flash:

Tort cu scortisoara si ghimbir

9 Octombrie 2013
1332 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

125 g unt nesarat
125 g zahar
60 ml sirop de zahar
100 ml lapte
150 g faina
10 g ghimbir
10 g scortisoara
5 g bicarbonat de sodiu
75 g prune uscate, tocate
1 ou batut
225 g zahar pudra
50 g ghimbir tocat, pentru decor
un suport in forma de inel

Mod de preparare:

Amesteca untul cu zaharul, siropul de zahar si laptele intr-un castron mare, apoi baga-l la cuptorul cu microunde pentru 2 minute pana cand se topeste bine untul. Adauga in acest amestec faina, ghimbirul, scortisoara, bicarbonatul de sodiu, prunele si oul, omogenizeaza compozitia si asaz-o apoi in suportul-inel si da-o la cuptor pentru 40 de minute. Combina zaharul pudra cu 2 linguri de apa si toarna aceasta glazura peste tort.
Minitortul cu ghimbir si scortisoara se serveste la temperatura camerei, presarat cu ghimbir maruntit.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1198 viz    0 com
2151 viz    0 com
1618 viz    0 com
2510 viz    0 com
1808 viz    0 com
2347 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1507 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024564 (s)