News Flash:

Tort cu piscoturi si crema de caise

12 Iunie 2014
2087 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat biscuiti:
500 g biscuiti simpli
1 lingura zahar brun
250 g unt

Pentru crema de caise:
200 g mascarpone
4 caise
200 ml frisca lichida
1 lingurita esenta vanilie
2 linguri zahar pudra

Alte ingrediente:
10-12 caise
10-12 piscoturi
menta proaspara pentru decor

Mod de preparare:

Incepeti mai intai cu crema. Bateti bine frisca si o amestecati cu mascarpone mixat putin cu zaharul pudra.Spalati bine caisele, absorbiti apa si le puneti in blender pentru a le pasa. Puneti cate putin piure de caise in crema de frisca si mascarpone si esenta de vanilie. Crema trebuie sa fie mai groasa, pentru a va permite sa asamblati tortul  asadar nu este nevoie sa puneti tot piurelul de caise. Puneti crema la rece si preparati rapid blatul de biscuiti. Macinati biscuitii, nu foarte fin, si ii amestecati cu untul la temperatura camerei si zaharul brun pana obtineti un blat consistent. Aveti nevoie de 3 blaturi de dimensiuni diferite: mare, mediu si mic, cel mai mare fiind la baza.

Formati blaturi pe masura ce asamblati tortul. Puneti blatul mare de biscuiti la baza, imbracati-l pe margini in putina frisca, pentru impresie artistica, puneti crema iar apoi cateva felii de caise. Continuati cu blatul mijlociu, din nou crema si felii de caise apoi finalizati cu blatul cel mai mic, varful tortului. Ultimele doua etaje le imbracati bine de jur imprejur cu crema de mascarpone si caise pentru a putea atasa usor piscoturile. Decorati cu felii de caise si menta proaspata.

Tortul poate fi facut si in forma dreptunghiulara sau patrata, in functie de cum doriti, si il puteti felia foarte usor. Desertul acesta cu caise se serveste neaparat foarte rece.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete tort tort piscoturi tort caise crema tort retete prajituri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1732 viz    0 com
916 viz    0 com
1391 viz    0 com
3195 viz    0 com
899 viz    0 com
806 viz    0 com
864 viz    0 com
2107 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1652 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022692 (s)