News Flash:

Tort cu nuci si cafea

18 Februarie 2013
5810 Vizualizari | 1 Comentarii
Ingrediente:

50 gr pesmet
6 galbenusuri
200 gr zahar
6 albusuri
120 gr nuci macinate

Pentru crema:
 
250 ml cafea tare
100 gr zahar
2 lingurite amidon
10 gr unt
30 gr ciocolata neagra
250 ml smantana
2 lingurite extract de vanilie

Mod de preparare:

Amesteca nucile macinate cu pesmetul. Cu un mixer bate bine galbenusurile pana cand obtii o crema deschisa la culoare. Adauga treptat 150 de gr de zahar si continua sa amesteci pana cand obtii o crema consistenta. Bate apoi si albusurile intr-un bol separat. Adauga treptat restul de zahar si amesteca bine pana cand obtii o bezea tare. Incorporeaza apoi usor bezeaua in crema de galbenusuri. Toarna totul intr-o tava si da la cuptor pentru 30 de minute.
Pentru crema, amesteca 100 gr de zahar cu amidonul, intr-o cratita. Adauga cafeaua si ciocolata si amesteca in mod continuu, pana cand obtii o crema groasa. Adauga apoi untul si vanilia. Lasa crema sa se raceasca.
Bate bine smantana si incorporeaza in crema de cafea. Taie blatul de tort in doua parti si orneaza cu crema.
Tortul mocha cu nuci se serveste alaturi de un pahar cu lichior.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

pesmet galbenusuri zahar albusuri nuci macinate crema cafea tare amidon
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1556 viz    0 com
1963 viz    0 com
1911 viz    0 com
1274 viz    0 com
1124 viz    0 com
1913 viz    0 com
3335 viz    0 com
7108 viz    0 com

Comentarii (1)

Roxana  | #201
In reteta scrie ca se amesteca nucile macinate cu pesmetul. Apoi unde sunt adaugate? ca in reteta nu mai scrie nimic...
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1676 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025610 (s)