News Flash:

Tort cu nuci, capsuni si ciocolata

17 Decembrie 2013
2254 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 lingurita extract de vanilie
200g zahar pudra
240ml lapte condensat
180g fulgi ciocolata
100g nuci tocate
700g inghetata de capsuni
4-5 banane medii taiate in rondele
170g unt
180g biscuiti graham maruntiti
200ml frisca lichida

Mod de preparare:

amesteca biscuitii maruntiti cu 115g unt. Imparte amestecul in doua si una dintre ele aseaza-o in strat unifiorm la baza unei tavi  (23x33cm). Pune un strat de felii de banane, apoi inghetata usor inmuiata. Presara nucile tocate si acopera cu o folie alimentara de plastic. Pune la congelator cel putin 1 ora. Topeste fulgii de ciocolata cu restul de unt, adauga zaharul pudra si laptele condensat si lasa pe foc mediu, timp de 8 minute, pana cand incepe sa se ingroase. Adauga vanilia si lasa amestecul sa se raceasca timp de 30 de minute.

Toarna peste stratul de nuci si mai pune tava la congelator inca 45 de minute. Serveste cu frisca batuta si restul de biscuiti amestecati cu unt.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1661 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023208 (s)