News Flash:

Tort cu nuca si bezea

29 Decembrie 2017
3955 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingrediente:

Pentru blat: x3

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita bicarbonate stins in otet

Citeste si Regina prajiturilor cu ciocolata: cea mai delicioasa si simpla prajitura cu ciocolata

Pentru crema x2:

  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • 200 g unt

Pentru glazura:

  • 8 albusuri
  • 500 g zahar

Citeste si Ca la cofetarie - Prajitura fina cu nuca si ciocolata alba, gata in jumatate de ora

Mod de preparare:

Pentru blat am procedat asa:
Ouale se separa, iar albusurile impreuna cu zaharul se mixeaza pana se intareste. Folosind o spatula si amestecand de jos in sus, am inglobat putin cate putin galbenusurile peste care am adaugat bicarbonatul stins. Am pus apoi pe rand, cele 4 linguri de nuca si faina. Intr-o tava rotunda cu diametrul de 35 cm, unsa in prealabil, am turnat compozitia, apoi am dat la cuptorul preincalzit ptr 20 minute, sau pana trece testul.

Am trecut la pregatirea cremei:
Intr-un vas care merge pe foc, am frecat galbenusurile cu zaharul, adaugand apoi cacaoa. Am dat la foc mic, amestecand mereu pana ce zaharul s-a topit. Am lasat  crema sa se raceasca. Untul l-am mixat bin, apoi am daugat treptat din crema, pana am inglobat-o toata.

Glazura:
Albusurile impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar se bat cu telul pe flacara mica (sau pe baie de aburi) continuu pana ce acesta creste. Separat se topeste restul de zahar, fara a-l arde, si cand albusurile sunt batute spuma, se adauga in fir subtire zaharul ars, batand bine-bine pentru a omogeniza.
Se intinde deasupra, racindu-se se manevreaza mai greu.

sursa

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

tort nuca tort bezea prajituri foi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1423 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023583 (s)