News Flash:

Tort cu nuca si bezea

13 Decembrie 2016
6156 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
2 linguri faina
4 oua
4 linguri nuca macinata
4 linguri zahar
1 lingurita bicarbonate stins in otet

Pentru crema:
1 lingura cacao
4 galbenusuri
200 gr unt
4 linguri zahar

Pentru glazura:
500 ge zahar
8 albusuri

Mod de preparare:

Blat:
Ouale se separa, iar albusurile impreuna cu zaharul se mixeaza pana se intareste. Folosind o spatula si amestecand de jos in sus, am inglobat putin cate putin galbenusurile peste care am adaugat bicarbonatul stins. Am pus apoi pe rand, cele 4 linguri de nuca si faina. Intr-o tava rotunda cu diametrul de 35 cm, unsa in prealabil, am turnat compozitia, apoi am dat la cuptorul preincalzit ptr 20 minute, sau pana trece testul.

Crema:
Intr-un vas care merge pe foc, am frecat galbenusurile cu zaharul, adaugand apoi cacaoa. Am dat la foc mic, amestecand mereu pana ce zaharul s-a topit. Am lasat  crema sa se raceasca. Untul l-am mixat bin, apoi am daugat treptat din crema, pana am inglobat-o toata.

Glazura:
Albusurile impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar se bat cu telul pe flacara mica (sau pe baie de abur) continuu pana ce acesta creste. Separat se topeste restul de zahar, fara a-l arde, si cand albusurile sunt batute spuma, se adauga in fir subtire zaharul ars, batand bine-bine pentru a omogeniza.
Se intinde deasupra, racindu-se se manevreaza mai greu.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

tort nuca tort bezea prajituri foi
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1590 (s) | 23 queries | Mysql time :0.018292 (s)