News Flash:

Tort cu nuca de cocos si crema de ananas - Trebuie sa-l faci zilele astea

13 Septembrie 2017
1089 Vizualizari | 0 Comentarii
Pentru ca ador torturile si bauturile cu cocos si ananas, astazi iti prezint o reteta pe care am descoperit-o si cu ajutorul careia am facut multe persoane dragi fericite. Aceasta reteta iti ofera un tort cu o savoare unica care nu are cum sa nu iti placa. Iata cum se prepara!!

Ingrediente:

Pentru blat:
7 oua de tara
7 linguri zahar brut
2 linguri cacao neagra
6 linguri faina
1 praf de sare

Pentru crema:

700 gr mascarpone
300 gr ciocolata alba
300 gr smantana grasa
1 fruct de ananas copt
50 gr nuca de cocos
1 pahar lapte
50 gr zahar pudra

Citeste si Atat de racoros! Trebuie sa il faci zilele astea

Pentru sirop:
500 ml apa
fruct de ananas taiat cuburi
4 linguri zahar brut

Pentru ornat:
700 gr smantana grasa
50 gr zahar pudra
200 gr fulgi cocos

Mod de preparare:

Pastram ingredientele 2 ore la temperatura camerei.
Pregatim o forma cu hartie de copt. Pornim cuptorul.
Spalam ouale. Separam galbenusurile de albusuri. Intr-un castron, cu ajutorul unui mixer sau tel, batem spuma albusurile cu un praf de sare. Cand spuma devine ferma, adaugam zaharul si mixam in continuare. Adaugam galbenusurile, cate unul, mixam in continuare. Amestecam faina cu cacaoa si o adaugam in compozitia de oua. Amestecam usor cu o spatula pana devine omogena compozitia.
Turnam compozitia in forma de copt si o introducem in cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 40 minute. Dupa 40 minute, deschidem cuptorul, introducem o scobitoare in mijlocul blatului. Daca iese curata, inseamna ca blatul este copt si il putem scoate din cuptor. Daca nu iese curata, mai lasam blatul la copt pentru inca 5-10 minute. Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca un pic, apoi scoatem blatul, desfacem hartia de copt si lasam sa se raceasca complet pe un gratar.

Citeste si Rasfat regesc - Prajitura cu care sa-ti rasfeti musafirii

Curatam ananasul, il taiem cuburi. Partile cele mai coapte le punem deoparte si le mixam cu blenderul pana obtinem un piure fin.
Intr-un castron, topim ciocolata alba si apoi o lasam un pic sa se raceasca.
Nuca de cocos o punem la hidratat intr-o cana cu lapte pentru 10-15 minute, apoi o strecuram.
Intr-un vas mai mare, batem smantana cu zahar pana obtinem o frisca ferma.

Branza mascarpone o punem intr-un castron, adaugam laptele scurs de la nuca de cocos si o desfacem pana devine mai fluida. Adaugam ciocolata alba si amestecam pana se incorporeaza bine. Adaugam cate o lingura din frisca pana o incorporam pe toata. IMpartim crema in doua vase. Intr-o jumatate punem piureul de ananas, in cealalta jumatate adaugam nuca de cocos hidratata. Punem cremele la frigider.
Intr-un vas, pe foc, punem 500 ml apa plata, adaugam cateva cuburi (eventual mijlocul taiat cuburi) de ananas si lasam pana incepe sa fiarba, apoi adaugam zaharul si lasam sa fiarba 5-7 minute. Dupa ce a fiert, dam deoparte sa se raceasca.

Citeste si Tort de banane delicios si fara coacere - I se spune si banoffi

Dupa ce s-a racit blatul, il taiem in 3 straturi. In aceeasi forma in care am copt, punem o hartie de copt, apoi un strat de blat. Insiropam cu sirop de ananas, apoi asezam un strat generos de crema cu cocos. Asezam al doilea strat de blat, insiropam, asezam un strat subtire de crema de ananas si presaram cateva cubulete mici de ananas. Punem si restul de crema, obtinand practic un strat de crema la fel de gros ca si precedentul. Incheiem cu ultimul strat de blat, insiropam. Acoperim blatul cu marginile hartiei de copt si dam la frigider pentru minim doua ore.
Smantana grasa o mixam pana cand incepe sa se intareasca, apoi adaugam putin cate putin zaharul pudra. Cand devine destul de ferma, oprim mixatul, altfel riscam sa devina unt.
Scoatem tortul de la frigider, scoatem inelul de la forma de copt, indepartam hartia si il transferam pe un platou sau carton. Il imbracam in frisca si apoi il dam din nou la frigider.
Topim ciocolata neagra si apoi lasam un pic sa se raceasca. Transferam intr-un poche de hartie si ornam tortul. Eu am optat si am facut o mica bordura de ciocolata, restul folosindu-l pentru a scrie la multi ani.
Dam tortul la rece pana in momentul servirii.

preluat de pe likeachef
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cacao neagra mascarpone ciocolata alba ananas copt ananas
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1587 (s) | 35 queries | Mysql time :0.017734 (s)