News Flash:

Tort cu nuca de cocos

20 Mai 2011
994 Vizualizari | 0 Comentarii
Tort cu nuca de cocos
Ingrediente: Pentru blat: 4 oua 300 gr zahar 200 gr faina 100 gr nuci 10 linguri apa fiarta 1 plic de praf de copt Pentru crema: 300 ml lapte 2 linguri amidon alimentar 200 gr zahar pudra 200 gr unt la temperatura camerei 50-70 gr nuca de cocos zeama de la o jumatate de lamaie Pentru ornat: fructe nuci pisate Mod de preparare: Pentru blat, freci galbenusurile cu zaharul, apoi adaugi rand pe rand cate o lingura de apa fiarta. Pui faina amestecata inainte cu praful de copt si nucile pisate. Albusurile le bati spuma si le inglobezi incet cu o spatula in compozitie. Torni in tava unsa si tapetata cu faina si lasi la cuptor la 180 de grade timp de 40 de minute. Intre timp te poti ocupa de crema. Laptele il pui la fiert cu cele doua linguri de amidon (la inceput o sa fie foarte lichid, insa se va ingrosa brusc dupa cateva minute), amestecand continuu, pana se obtine consistenta dorita (ca o budinca foarte groasa). Lasi la o parte sa se racoreasca. Untul il freci cu zaharul, adaugi laptele cu amidon, nuca de cocos, zeama de lamaie si amesteci bine. Lasi crema la frigider cam ora sau pana devine tartinabila. Blatul il lasi sa se raceasca pe un gratar, apoi il tai pe jumatate, obtinand doua blaturi. Un sfert din crema o pui intre blaturi, iar cu restul imbraci intreg tortul. Presari nuca pisata si ornezi cu fructe.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

nuci pisate alcool
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1356 viz    0 com
2535 viz    0 com
1059 viz    0 com
1583 viz    0 com
1421 viz    0 com
1081 viz    0 com
6827 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1614 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019099 (s)