News Flash:

Tort cu mousse de ciocolata si visine

3 Octombrie 2013
3593 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
75g faina cernuta
50g cacao cernuta
4 oua la temperatura camerei
125g zahar
30g unt topit si racit

Pentru compotul de visine:
350-400g visine
150g zahar
coaja de la 1 portocala
2 cuisoare

Pentru mousse:
200g ciocolata neagra (70% cacao), rupta in bucati
200ml smantana lichida pentru frisca
160ml lapte
40g zahar
1 lingurita extract de vanilie
2 galbenusuri

Mod de preparare:

Pregateste mai intai blatul. Incinge cuptorul la 190C si unge o tava de tort cu diametrul 20cm. Aseaza pe baza ei o hartie de copt. Bate ouale si zaharul timp de 10-12 minute. Pune faina si cacaua si incorporeaza-le cu o spatula. Adauga si untul topit si incorporeaza-l. Coace blatul in tava pregatita timp de 20-25 de minute. Lasa-l sa se raceasca perfect pe un gratar inainte sa il tai in doua pe orizontala.

Intre timp, poti pregati compotul de visine. Pune visinele fara samburi intr-o oala, adauga apa cat sa le acopere si zaharul, coaja de portocala si cuisoarele. Lasa sa fiarba pe foc mic 20-30 de minute, pana cand visinele se inmoaie usor. Ia de pe foc si lasa sa se raceasca.

Pregateste si mousse-ul de ciocolata. Pune la fiert laptele cu 2 treimi din zahar si extractul de vanilie. Pana da in clocot bate galbenusuirle cu zaharul ramas. Toarna laptele fierbinte peste ele si continua sa amesteci. Pune inapoi amestecul in oala, pe foc si amesteca mereu pana cand incepe sa se ingroase. Nu lasa sa fiarba. Toarna amestecul cald peste ciocolata rupta in bucati si mixeaza pana cand ciocolata se topeste.

Bate frisca si adauga o treime din ea peste ciocolata topita. Incorporeaza-o cu o spatula de silicon. Acum poti sa adaugi si restul de frisca si sa amesteci incet, pana cand toata este incorporata. Scoate ciresele din siropul format in oala, indeparteaza cuisoarele si coaja de portocala.

Asambleaza tortul:
Insiropeaza cu o pensula jumatatile de blat taiate mai devreme si aseaza una dintre ele la baza tavii in care ai copt-o (trebuie sa aiba pereti detasabili). Adauga peste ea jumatate din cantitatea de mousse. Presara visinele si preseaza-le usor. Aseaza deasupra lor cealalta jumatate de blat cu partea taiata spre interior si apasa-l usor. Toarna deasupra restul de mousse, niveleaza-l si pune tortul la frigider timp de cel putin 4 ore inainte sa il tai.

Ca sa il servesti, incalzeste usor peretii tavii si scoate-i rotind usor. Decoreaza cu fasii sau fulgi de ciocolata si cateva visine.

Truc: Taie tortul cu un cutit inmuiat in apa fierbinte.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2350 viz    0 com
2076 viz    1 com
1005 viz    0 com
8221 viz    0 com
2029 viz    0 com
1538 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1622 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024458 (s)