News Flash:

Tort cu mousse de ciocolata si piersici

8 Februarie 2014
3172 Vizualizari | 0 Comentarii
Reteta Tort cu mousse de ciocolata si piersici este inscrisa de Alexandra Tirloiu in concursul culinar al lunii februarie 2014.

Ingrediente:

Pentru blat:
4 albusuri
2 galbenusuri
4 linguri de zahar
o lingurita de praf de copt
o lingura de faina
o lingura de cacao
60 g nuci macinate

Pentru mousse de ciocolata:
150 g ciocolata neagra cu cel putin 65% cacao
un plic de gelatina
200 ml frisca

Pentru mousse de piersici:
un compot de piersici
2 oua
2 plicuri gelatina
250-300 ml frisca
4 linguri de lapte
2 linguri de zahar

Pentru glazura:
100 gr ciocolata
50 ml de frisca
nuca de cocos

Mod de preparare:

Blat:
Se bat albusurile spuma tare, dupa care se adauga zaharul. Se pun cele doua galbenusuri, continuand sa mixez. In final, se incorporeaza faina, praful de copt si cacaua cernute, iar in cele din urma nuca macinata. Se toarna compozitia intr-o tava de tort cu diametrul de 24 cm, tapetata cu hartie de copt, si se da blatul la cuptorul incins la 180 grade C pana cand trece testul cu scobitoarea (aprox 20 minute).

Mousse de ciocolata:
Ciocolata cu 50-75 ml de frisca o punem la topit la aburi. Cand s-a topit, adaugam si gelatina hidratata in cateva linguri de apa si amestecam. Batem restul de frisca, si cand ajunge ciocolata topita la temperatura camerei incorporam in frisca. Se da la frigider.

Mousse de piersici:
Un borcan de 780/800 ml de piersici fara samburi + 150 ml de suc, se paseaza. Apoi le punem pe foc si cand incepe sa se infierbante (primul clocot) adaugam gelatina hidratata in 4 linguri de apa si amestecam. Dam deoparte si lasam pana ajunge la temperatura camerei.
Separam galbenusurile de albusuri. Galbunusurile le frecem cu cele 2 linuri de zahar, adaugam cele 4 linguri de lapte, si le punem pe aburi. Amestecam pana devine ca o budinca sau o smantana groasa, apoi le lasam la racit.
Batem frisca, apoi batem cele 2 albusuri tare, iar apoi incorporam crema de galbenusuri, frisca si piureul de piersici. Amestecam de jos in jus cu un tel sau o spatula.

Asamblare:
Se taie blatul in 2 parti, iar la una sa face diametrul mai mic cu un deget. Se pune blatul mai mare intr-o tava cu pereti detasabili si se insiropeaza cu sirop de la compot. Se inmoaie piscoturile in siropul de la compot pe o parte si se pun imprejurul formei, apoi straturile de mousse in ordinea dorita, apoi a doua foaie de tort, si ea insiropata. Se da la frigider pentru cateva ore, apoi se rastoarna pe un platou.

Glazura:
Se topeste 100 gr ciocolata in 50 ml de frisca si se toarna peste foaia de deasupra. Ce mai ramane se combina cu nuca de cocos si se fac bile pentru decor.

Din ciocolata alba topita se fac diferite forme cu care se orneaza.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto


concurs culinar concurs retete concurs bzi retete tort tort mousse
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1320 (s) | 34 queries | Mysql time :0.015711 (s)