News Flash:

Tort cu merisor

19 Martie 2014
1089 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1/2 ceasca de unt
2 cesti de zahar
2 linguri de apa
1 lingurita de scortisoara macinata
350 g de merisor proaspat sau congelat
1 1/2 ceasca de faina
1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita de sare
6 linguri de unt
1/2 ceasca de zahar
1/2 ceasca de zahar brun
2 oua
1 lingurita de esenta de vanilie
3/4 ceasca de smantana

Mod de preparare:

Unge o tava pentru blat cu unt din abundenta. Topeste untul intr-o tigaie, la foc mediu. Adauga o ceasca si jumatate de zahar si incorporeaza apa si scortisoara. Adu la fierbere si adauga merisorul. Pune compozitia in tava pregatita in prealabil.

Amesteca faina, bicarbonatul de sodiu si sarea si, intr-un bol separat, amesteca cele 6 linguri ramase de unt cu zaharul alb si cu cel brun si adauga, treptat, ouale. Adauga si mixul de faina, esenta de vanilie si smantana, amestecand pana cand se omogenizeaza.

Adauga coca peste mixul cu merisor si pune tortul la copt timp de 50 de minute, in cuptorul preincalzit la 175 de grade. Lasa-l sa se raceasca 10 minute inainte de a-l rasturna.
Acest tort se serveste rece sau la temperatura camerei, alaturi de bauturi calde, cum ar fi cafeaua cu scortisoara sau ceaiul de flori de portocal cu scortisoara.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete tort tort merisor retete merisor
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1461 viz    0 com
3904 viz    0 com
8159 viz    0 com
1333 viz    0 com
1846 viz    0 com
1014 viz    0 com
1395 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1637 (s) | 23 queries | Mysql time :0.018703 (s)