News Flash:

Tort cu mere si scortisoara

12 Aprilie 2013
2403 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

6-7 mere
6 oua
6 linguri cu varf faina
6 linguri cu varf zahar + 150 g pentru caramelizat
1 varf cutit praf de copt

Pentru ornat:

400 ml frisca
scortisoara

Mod de preparare:

Curatam merele de coaja si le scoatem samburii. Punem 200g zahar intr-o cratita sau oala cu diametrul de aprox 26cm  si il caramelizam la foc mic apoi rasucim cratita intr-o parte si alta pentru a imbraca marginile cu zahar topit. Incingem cuptorul la 170g C si asezam merele in cratita apoi o introducem  la cuptor 15 minute.
 Intre timp facem blatul. Batem albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul si apa si mixam bine. Adaugam galbenusurile, mixam, apoi adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt. Punem blatul peste merele coapte, nivelam usor si coacem inca 20 min. Pentru mai multa siguranta facem proba cu scobitoarea.
Scoatem tortul il lasam sa se raceasca si caldut il rasturnam pe un platou ( punem platoul peste cratita si apoi o rasturnam usor). Il punem cu totul la rece 1 ora. Scoatem usor cratita. Ornam cu frisca si scortisoara.

Atentie la cantitatea de zahar caramelizata. Cu cat este mai mult, cu atat va fi mai insiropat tortul. Eu nu am pus suficient de mult pentru ca nu am vrut sa fie asa de dulce.

Tort cu mere si scortisoara recomandat de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete tort
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1394 viz    0 com
1434 viz    0 com
5406 viz    1 com
6841 viz    0 com
1643 viz    0 com
1121 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1827 (s) | 34 queries | Mysql time :0.030552 (s)