News Flash:

Tort cu mere si ciocolata

29 Noiembrie 2011
1852 Vizualizari | 0 Comentarii
Tort cu mere si ciocolata
Aniversare fara tort nu se poate! Desi e post, haideti sa facem o mica exceptie si sa pregatim un delicios tort cu frisca si mere de Sf. Andrei. Ingrediente: Pentru blat: 5 mere mici 200 g faina 3 oua 125 g unt 50 g cacao 125 g zahar 1 plic zahar vanilat 1 lingurita praf copt zeama de lamaie 50 ml lapte Pentru decor: 50 g ciocolata 200 ml frisca 3 mere Pentru sirop: 3 linguri zahar 1 cana apa 2 lingurite rom Mod de preparare: Untul se freaca spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se incorporeaza apoi ouale, praful de copt, cacaoa, laptele si faina. Merele se curata de coaja, se taie jumatati si se stropesc cu zeama de lamaie. O forma de tort se tapeteaza cu hartie de copt si se unge cu grasime. Se toarna jumatate din aluat, se asaza jumatatile de mere si apoi se toarna restul de aluat. Se da tava la cuptor 50 de minute la foc mediu. Intre timp se pregateste un sirop din apa, zahar si rom. Cand tortul e gata se lasa sa se raceasca apoi se insiropeaza. Se orneaza cu frisca, felii de mere si ciocolata topita. sursa reteta: cepapam.ro sursa fotografie: cepapam.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

dovleac banana castane lapte
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1997 viz    0 com
1416 viz    0 com
1078 viz    0 com
1604 viz    0 com
1042 viz    0 com
2434 viz    0 com
1584 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1749 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019108 (s)