News Flash:

Tort cu kiwi si gem de capsuni

31 Decembrie 2013
2467 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
6 oua
150 g zahar
180 g faina
sare
o lingurita coaja rasa de portocala

Pentru crema:
2 borcanele mici de gem de capsuni
400 g smantana
400 g iaurt cu gust de capsuni
zahar vanilat
2 pliculete de gelatina

Pentru decor:
6 portocale mai mici
4 kiwi

Mod de preparare:

Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare, apoi cu galbenusurile zdrobite, cu faina turnata in ploaie si, la sfarsit, esenta. Se unge cu un strop de ulei si se tapeteaza cu hartie pentru copt o forma cu margine detasabila, se toarna aluatul si se da la copt cca. 20 de minute. Blatul copt se lasa sa se raceasca, apoi se taie in 2 discuri egale ca grosime.

Se prepara crema mixand iaurtul cu smantana si un borcanel de gem, se adauga geletina hidratata in 200 ml apa rece, apoi topita la bain marin (nu fiarta) si adaugata in crema in fir subtire.

Se aseaza primul disc din blat, se unge cu jumatate de borcanel de gem de capsuni, se decoreaza pe margine cu felii subtiri, taiate rotund, de portocala, se toarna 3/4 din crema, se unge cu restul de gem al doilea disc, apoi se aseaza cu partea unsa in jos, peste crema, presand usor cu mana. Se toarna restul de crema si se lasa cateva minute sa se intareasca putin, apoi se decoreaza cu feliute taiate subtiri de portocala si kiwi.
Se da la frigider cel putin 2 ore inainte sa se portioneze.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1490 viz    0 com
1680 viz    0 com
2260 viz    0 com
4850 viz    0 com
2144 viz    0 com
2330 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1743 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023774 (s)