News Flash:

Tort cu jeleu de capsuni

7 Iunie 2013
2701 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
5 oua
5linguri de zahar
5 linguri de faina
1 lingura apa calduta
1 varf de cutit praf de copt

Pentru rulada:
5 oua
100 g zahar
1 lingurita de ulei
2 linguri de apa calda
80 g faina
8 g de praf de copt

Pentru jeleu de capsuni:
400 g capsuni
1 lingura cu varf amidon
3 linguri zahar pudra
8 g gelatina

Pentru crema de unt:
40 g amidon
120 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
500 ml lapte
200 g unt

Pentru sirop:
150 ml apa
1 lingura zahar
cateva picaturi esenta de vanilie

Pentru decor:
400 ml frisca
100 g ciocolata
60 ml frisca
300 g capsuni

Mai avem nevoie de 200g piscoturi.

Mod de preparare:

Pentru inceput pregatim jeleul de capsuni; zdrobim capsunele impreuna cu zaharul si ii punem la foc mic. Dizolvam gelatina in 2linguri de lapte si lasam sa se umfle.
Dizolvam amidonul in 2 linguri de apa si il adaugam la amestecul de capsuni. Amestecam mereu pana cand se ingroasa. Luam compozitia de pe foc si adaugam gelatina. Amestecam bine pana se dizolva complet granulele si lasam sa se raceasca.
Facem siropul punand la fiert apa cu zaharul. Lasam sa dea 2-3 clocote si adaugam esenta de vanilie. Lasam sa se raceasca.

Preparam crema de unt; amestecam amidonul cu 50 ml lapte rece, iar restul de lapte il punem la foc impreuna cu zaharul. Cand este fierbinte, adaugam amestecul de amidon si amestecam rapid. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Cand este rece adaugam untul si mixam bine.

Pregatim blatul care este unul clasic de pandispan; mixam albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana acesta se topeste, adaugam si apa si pe rand galbenusurile mixand bine dupa fiecare. Scoatem mixerul si adaugam treptat faina impreuna cu praful de copt amestecan usor peste cap cu o paleta sau lingura de lemn.
Coacem intr-o forma de 26cm la 180g C timp de 15 minute. Pentru mai multa siguranta faceti proba cu scobitoarea.
Scoatem blatul il lasam sa se raceasca si il rasturnam pe un platou.
Pana se coace blatul pregatim foaia de rulada; mixam ouale intregi cu zahar timp de 10 minute pana obtinem un amestec spumos, apoi adaugam treptat uleiul, apa si faina amestecata cu praful de copt. Coacem in tava mare de la aragaz (40×32 cm) , la 180 de grade timp de 15 minute. Rasturnam pe un prosop si rulam usor apoi lasam sa se raceasca.

Buun, acum este timpul sa ne apucam de asamblat. Taiem blatul in doua si punem prima jumatate pe un platou, apoi o incadram cu inelul de metal de la forma. Punem jumatate din crema de unt si o intindem bine pe blat.
Acum mare atentie cu rulada. Jeleul dupa ce s-a racit il puneti putin la frigider sau congelator sa fie tare. Il intindem peste foaia de rulada si taime fasii de fix 3 cm.
Rulam prima fasie si o punem peste crema. Luam a 2-a fasie si o rulam in continuare. Procedam tot asa pana terminam cu ele. Punem pe margine jumatati de piscoturi inmuiate in lapte. Apoi punem cealalta jumatate de crema. Punem si cealalta jumatate de blat.
Bagam tortul la rece timp de 4 ore sau de seara pana dimineata. Apoi scoatem usor inelul de metal cu un cutit.
Il imbracam in frisca si deasupra punem glazura ( smantana de frisca o punem pe foc impreuna cu ciocolata rupta bucatele, amestecand mereu pana se formeaza o compozitie de ciocolata lichida. Lasam putin sa se raceasca si apoi o turnam pe tort).
Decoram cu capsuni.

Tort cu jeleu de capsuni recomandat de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

blat zahar apa calduta rulada oua ulei capsuni zahar pudra gelatina decor
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2398 viz    0 com
2237 viz    0 com
3085 viz    0 com
3745 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1756 (s) | 34 queries | Mysql time :0.033242 (s)