News Flash:

Tort cu glazura de caramel

6 Ianuarie 2015
4974 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru prajitura:
230 gr unt nesarat, la temperatura camerei
cca 75 ml ulei vegetal
cca 350 gr zahar granulat
cca 700 gr faina pentru prajituri, trecuta prin sita
6 oua mari + 2 galbenusuri la temperatura camerei
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
230 gr smantana
2 linguri extract de vanilie

Pentru glazura de caramel:
450 gr zahar granulat
2 lingurite extract de vanilie pur
300 gr unt
lapte praf

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 170 de grade Celsius. Mixeaza untul cu zaharul si cu uleiul, cam 5-6 minute, apoi da viteza la mediu si adauga ouale si galbenusuruile, pe rand. Pune si vanilia si omogenizeaza.
Separat, amesteca faina cu sarea si cu praful de copt. Cu ajutorul mixerului la viteza mica, incorporeaza ingredientele uscate in mixul cu oua si pune si smantana.
Greseaza o tava de copt si pune in ea compozitia. Bag-o in cuptor pentru 23-30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Cand e gata, pune tava la racit pe un gratar pentru 10 minute, apoi scoate blatul din ea.

Glazura de caramel:
Pune untul, laptele praf si zaharul la foc mediu si amesteca in vas pana cand se topesc toate. Lasa totul la foc mic apoi si amesteca periodic, pana la 2 ore sau pana cand glazura s-a ingrosat, iar caramelul a prins o culoare aurie. Ia-l apoi de pe foc si pune extractul de vanilie.

Asamblare:
Taie blatul pe orizontala in 2-3 straturi si intercaleaza glazura. Ai grija ca aceasta sa fie rece. La final, pune restul de glazura pe tort. Daca vrei, poti decora cu ciocolata sau bombonele.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

retete tort torturi glazura tort glazura caramel prajituri desert
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1573 (s) | 23 queries | Mysql time :0.021517 (s)