News Flash:

Tort cu fructe si migdale

2 Mai 2014
1181 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

125 g de unt
150 g de cirese
1 1/2 lingurita de faina
1 lingura de zahar brun
125 ml de ulei extravirgin de masline
220 g de zahar pudra
1 lingurita de esenta de vanilie
1/4 lingurita de sare
6 oua
225 g de migdale macinate
60 g de pesmet
coaja rasa de la o lamaie
100 g de ciocolata cu lapte
125 g de zmeura
2 smochine proaspete

Mod de preparare:

Amesteca untul cu uleiul, zaharul pudra, esenta de vanilie si sarea cu ajutorul unui mixer. Adauga treptat ouale si coaja de lamaie, apoi incorporeaza migdalele macinate si pesmetul. Dupa ce ai omogenizat compozitia, adauga bucati mici de ciocolata si 60 g de zmeura. Pune compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt.
Amesteca zmeura ramasa cu smochinele taiate marunt si cu zaharul brun si adauga compozitia deasupra aluatului. Coace tortul timp de o ora in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
Acest desert se serveste rece, alaturi de un iaurt racoritor si de o portie de mascarpone.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete tort tort migdale tort fructe
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1615 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028146 (s)