News Flash:

Tort cu fructe si branza

29 Mai 2014
1645 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
4 oua
120 g zahar
100 g faina
20 g cacao
un praf de sare
esenta de vanilie

Pentru crema:
600 g branza de vaci
500 g capsuni
100-125 g zahar (sau cat il vreti de dulce)
200 ml smantana pentru frisca
1 pliculet zahar vanilat
2 pliculete de gelatina

Pentru decor:
fructe
jeleu (din 100 g zmeura si 100 g zahar)

Mod de preparare:

Intai coacem blatul, pentru care mixam ouale, zaharul, esenta si sarea timp de 25 de minute si apoi incorporam cu grija faina cernuta impreuna cu cacaua, cca 25 de minute la 180 de grade. Cat se racoreste blatul pe un gratar, ne apucam de crema. Punem gelatina intr-un vas, cu apa rece, cat s-o acopere. Capsunile, spalate, curatate le transformam in piure, cu ajutorul unui blender. Batem frisca. Mixam branza de vaci, impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si piureul de capsuni. Incorporam si frisca.

Punem vasul cu gelatina hidratata la bain marie pana se lichefiaza, apoi o incorporam in crema. Asezam pe un platou blatul, il insiropam, punem in jurul sau inelul formei de copt detasabile si turnam crema, apoi o nivelam. Eu am turnat crema intr-un vas Jena, captusit cu folie de plastic, am nivelat am asezat blatul deasupra si l-am insiropat.

Dam la frigider cca 3 ore. Punem la fiert zmeura impreuna cu zaharul si lasam sa scada siropul care se formeaza. Eu, ca sa fiu mai sigura, am pus in ultimul minut de fierbere jumatate de plic de Tort jelee rosu (Dr. Oetker). Ar fi trebuit sa scurg siropul, sa scap de samburii de la zmeura, dar nu am avut timp. Pacat. Am turnat jeleul caldut peste tortul scos din frigider. Am ornat cu capsuni, zmeura (asta a fost de la congelator...) si felii de piersica.

sursa: gustos
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete tort tort fructe tort branza retete prajituri retete culinare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2588 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022395 (s)