News Flash:

Tort cu frisca si zmeura

23 Aprilie 2012
5242 Vizualizari | 0 Comentarii
Tort cu frisca si zmeura
Ingrediente:

Pentru crema ganache:

400 ml frisca lichida
200 g ciocolata amaruie
  
Pentru glazura:
 
100 g ciocolata
50 ml frisca lichida
50 g unt
  
Pentru blat:
   
3 oua
60 g faina de grau
620 g de zahar
60 g amidon alimentar
o lingurita si jumatate de praf de copt
un pachetel vanilie
un varf cutit de sare
50 ml ulei de floarea-soarelui

Mod de preparare:

   
Crema ganache:

Am pus pe foc ciocolata impreuna cu frisca lichida si am amestecat bine, pina s-a topit bine ciocolata, atentie nu trebuie sa ramina bucatele de ciocolata. Frisca nu se fierbe, se aduce doar pana in punctul de fierbere. Se da la rece pentru 1 ora, apoi mixam. Vom obtine o frisca ciocolatoasa.

Glazura:

Am topim ciocolata impreuna cu frisca si untul. Amestecam totul bine, bine si dam la rece.

Blat:
   
Am taiat blatul in patru pe lungime. Am insiropt cu putin suc de pepene rosu. Am intins crema pe toata suprafata blatului, dupa care am inceput sa rulez fasiile de blat. Am acoperit toate denivelarile cu crema ganache ramasa. Acoperim tortul cu glazura rece si balotam cu nuca. Am ornat cu frisca si zmeura.
Tort pregatit de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

frisca lichida ciocolata amaruie ciocolata unt oua zahar vanilie sare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

4418 viz    0 com
2083 viz    0 com
2387 viz    0 com
2103 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1805 (s) | 23 queries | Mysql time :0.036265 (s)