News Flash:

Tort cu frisca si capsuni

28 Mai 2014
1370 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
4 linguri zahar
4 oua
4 linguri faina
50 g ciocolata maruntita (optional)

Pentru crema:
1 plic praf de budinca cu aroma de capsuni
500 g capsuni
4 linguri zahar

Pentru decor:
400 ml frisca (va ajung si 250)

Mod de preparare:


Batem albusurile spuma apoi adaugam zaharul si mixam pana ce acesta se topeste. Adaugam rand pe rand galbenusurile si mixam bine. Faina o amestecam cu ciocolata si o adaugam treptat la compozitia de oua amestecand usor cu o paleta peste cap astfel incat compozitia sa-si pastreze volumul. Coacem 15 min la 170g C. Lasam blatul sa se raceasca putin, il scoatem din forma si apoi il taiem in doua.

Preparam crema: capsunile le zdrobim bine  cu zaharul zaharul si ii punem la fiert. Cand au clocotit de 2-3 ori adaugam praful de budinca amestecat cu 2 linguri de apa rece. Aestecam rapid ( puteti trage oala deoparte si apoi sa adaugati praful de budinca dizolvat ) pana ce crema se ingroasa.
Lasam sa se raceasca bine.

Insiropam prima jumatate de blat cu suc de fructe ( portocale ). Apoi punem jumatate din crema racita bine, blat, insiropam si apoi cealalta jumatate de crema. Bagam tortul la rece 30 de minute si apoi decoram cu frisca si bucatele de capsuni. Lasam la rece cel putin o ora si apoi servim.

Tort cu frisca si capsuni recomandat de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete tort tort capsuni tort frisca capsuni frisca retete usoare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1454 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027802 (s)