News Flash:

Tort cu crema de zahar ars

20 Februarie 2013
3159 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 portocale mari, curatate de coaja si taiate rondele
3 mere mari sau 4 potrivite, curatate de coaja, taiate in jumatate, apoi curatati cotorul

Pentru crema de zahar ars:

10 -15 linguri zahar (pt. topit in cratita)
8 oua
1 litru lapte
2 plicuri zahar vanilat
8 linguri zahar

Pentru blat:

7 linguri faina
2 linguri ulei
5 oua
5 linguri zahar
2 linguri cacao
esenta de vanilie sau rom
1 lingurita praf de copt

Mod de preparare:

Intr-o cratita inalta si cu fundul gros, se topesc cele 10 - 15 linguri de zahar. Sa nu va indepartati de aragaz, riscati sa se arda zaharul si sa devina amarui. Miscati circular din cand in cand cratita pentru a se topi usor. Dupa ce s-a topit, tapetati bine peretii cratitei cu zaharul ars. Asezati repede feliile de portocale in zaharul ars. Lasati sa se intareasca si intre timp, puneti in alta oala laptele, il incalziti usor, adaugati zaharul si zaharul vanilat (asa se topeste mai repede zaharul).
Intr-un castron, spargeti ouale, se amestecati bine si turnati laptele peste ele. Amestecati si dati la cuptor, incins in prealabil pana se incheaga putin, atat cat sa tina jumatatile de mere pe compozitia de crema de zahar ars. Cat timp va sta crema in cuptor, va apucati sa preparati blatul.
Ouale se separa, albusul se mixeaza bine, se adauga treptat zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se toarna peste albus. Se mixeaza, apoi se adauga praful de copt, esenta, cacao, se amesteca bine iar la final se incorporeaza usor, cate o lingura, faina.
Cand crema de zahar ars s-a inchegat, se scoate din cuptor, se aseaza merele cu scobitura in sus, si se toarna compozitia de blat. Se introduce din nou la cuptor, pana cand blatul este ferm la atingere, sau trece testul cu betisorul (trebuie sa fie curat). Se decoreaza dupa imaginatie, cu frisca batuta, cu fructe sau cu arahide in ciocolata.

Tort cu crema de zahar ars recomandat de Dia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

portocale mere zahar oua lapte zahar vanilat blat faina ulei cacao rom
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1521 viz    0 com
2745 viz    0 com
4184 viz    0 com
4138 viz    0 com
5809 viz    1 com
1552 viz    0 com
1959 viz    0 com
1909 viz    0 com
1269 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1694 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025598 (s)