News Flash:

Tort cu crema de smantana si cappuccino

20 Februarie 2012
3187 Vizualizari | 0 Comentarii
Tort cu crema de smantana
Ingrediente:

Pentru blat:

125 g faina
6 oua
1 plic zahar vanilat
1/2 plic praf de copt
200 g zahar
2 plicuri cafea instant

Pentru crema:

1 litru smantana 20%
150 ml lapte dulce
2 plicuri zahar vanilat
7 linguri zahar
2 plicuri gelatina

Pentru insiropat:

1/2 plic cappuccino

Pentru decor:

bomboane colorate
ciocolata rasa

Mod de preparare:

Blat:

Am dizolvat cele doua pliculete de cafea instant in 2 linguri de apa fierbinte. Galbenusurile le-am amestecat cu 100 g zahar, obtinand o spuma. Am adaugat zaharul vanilat si cafeaua calduta, apoi faina si praful de copt.A lbusurile le-am batut spuna, adaugand si restul de 100 g zahar. Am pus albusurile peste amestecul de galbenusuri amestecand de jos in sus. Am pus compozitia intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu hartie, si am copt-o la 180 grade, timp de 40 minute. Cand a fost gata am lasat-o sa se raceasca.

Crema:

Am dizolvat intr-un ibric cele 2 plicuri de gelatina in laptele dulce, lasand sa se umfle. Dupa 10 minute am pus ibricul pe foc, amestecand mereu pana se dizolva, fara insa a fierbe. Cat gelatina se odihnea putin, am mixat smantana bine-bine impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Am adaugat la smantana si gelatina calduta si am dat la frigider timp de 10 minute (nu mai mult ca se intareste prea tare). Dupa 10 minute, am impartit crema in doua, jumatate am amestecat-o cu nuca macinata, iar jumatate am lasat-o asa.
Blatul l-am taiat in doua, am insiropat partea de jos cu cappuccino, apoi am pus crema cu nuca, blat si deasupra crema simpla. Am ras marunt ciocolata si am aruncat in ploaie peste tortulet. Deasupra am pus si niste bombonele colorate.
Tort cu crema de smantana pregatit de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina oua zahar vanilat zahar cafea instant lapte dulce gelatina
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1823 (s) | 34 queries | Mysql time :0.033683 (s)