News Flash:

Tort cu crema de mascarpone si zmeura

30 Ianuarie 2012
7192 Vizualizari | 0 Comentarii
Tort cu crema de mascarpone si zmeura
Ingrediente:

Pentru blat:

3 oua
120 g de zahar
60 g faina de grau
60 g amidon alimentar
un pachetel vanilie
o lingurita si jumatate de praf de copt
un varf cutit de sare
50 ml ulei de floarea-soarelui

Mod de preparare:

Cind s-a racit blatul, am taiat trei cerculete.

Ingrediente crema de mascarpone si zmeura:


250 g mascarpone
250 g zmeura
agar-agar/sau 2-3 foite de gelatina
80-100 g zahar

Mod de preparare:

Am pus murele intr-o craticioara cu tot cu zahar, la foc mic, pina s-au dezghetat individele si s-a topit zaharul. Am dat la o parte craticioara de pe foc, am lasat sa se raceasca un pic si le-am dat prin sita si cu ajutorul unei linguri (ustensila importanta), am "frecat" murele pina am obtinut un piure din ele. Cind era piureul inca caldut (nu fierbinte), am adaugat gelatina strinsa bine in miini, pentru ca statuse in apa rece timp de 10 minute si a trebuit sa o scurg de apa si am amestecat bine pina s-a dizolvat toata. 
Am facut o mica magie si cind am adaugat mascarponele peste mure, am amestecat bine ingredientele si culoarea piureului s-a transformat intr-o culoare, tare ciudata... hmmm, ce efect a avut mascarponele asupra murelor, sau murele asupra mascarponelui.
Pe un platou, incepem sa asamblam tortul, un cerculet de pandispan pe care l-am stropit un pic cu suc de portocale, apoi crema misterioasa si tot asa, pina am terminat cu glazura de ciocolata. A pus apoi un pic de nuca de cocos. L-am decorat cu mure/zmeura si cu inimioare de "ciucalata" amaruie.
Tort cu crema de mascarpone si zmeura pregatit de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

oua zahar amidon alimentar vanilie sare floarea-soarelui mascarpone 250
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2443 viz    0 com
6891 viz    0 com
1915 viz    0 com
1289 viz    0 com
2827 viz    0 com
2214 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1524 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019043 (s)