News Flash:

Tort cu crema de iaurt si fructe de padure

29 Ianuarie 2012
3362 Vizualizari | 0 Comentarii
Tort cu crema de iaurt si fructe de padure
Ingrediente:

Pentru blatul de biscuiti:

200 gr biscuiti cu cacao
125 gr unt (la temperatura camerei)
4 linguri de zahar pudra
2 linguri cafea
1 lingura crema de lichior Baileys (optional)

Pentru crema de iaurt:

400 gr iaurt fructe de padure
200 gr frisca lichida
10 gr gelatina (1 plic)
 
Mod de preparare:
 
Blat:
 
Toate ingredientele le-am pus in robot si le-am mixat. Daca nu aveti robot, sfaramati biscuitii si amestecati cu untul, zaharul, cafeaua si lichiorul, pana se omogenizeaza bine. Compozitia obtinuta, am pus-o pe tava, in mijlocul unui inel detasabil (18 cm)  acoperit cu folie de aluminiu. Se intinde compozitia uniform si se da la rece.

Crema:


Frisca am mixat-o, apoi am mixat impreuna cu iaurtul.  Pregatim pliculetul de gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj (il lasam la inmuiat zece minute in 100 ml apa, apoi il incalzim la bain-marie sau la microunde). Adaugam gelatina dizolvata peste crema formata din frisca si iaurt, le amestecam bine pana cand se omogenizeaza si apoi turnam  crema de iaurt peste blatul de biscuiti intarit.Deasupra tortului am pus cipsuri de ciocolata si 250 gr fructe de padure(congelate) puse pe foc cu o lingura de zahar. Cand a dat in fiert si sa lasat zeama, am pus 1 plic de tort gelee, am lasat sa mai fiarba 1 min si am lasat sa se raceasca usor, mestecand incontinuu, apoi am turnat in mijlocul cipsurilor de ciocolata.
Tort cu crema de iaurt si fructe de padure pregatit de Dia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

unt zahar pudra cafea frisca lichida gelatina
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1290 viz    0 com
2828 viz    0 com
2215 viz    0 com
1414 viz    0 com
3080 viz    0 com
2138 viz    0 com
2534 viz    0 com
2426 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1555 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019224 (s)