News Flash:

Tort cu crema de cocos

17 Aprilie 2013
2546 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru negresa:
1 pachet unt
250 gr zahar
200 gr ciocolata
3 oua
150 gr faina
3 linguri cacao
praf de copt

Pentru crema de cocos:
600 ml lapte
250 gr nuca de cocos
200 gr zahar
100 gr faina
3 oua
extract de vanilie

Mod de preparare:

Topim ciocolata cu untul intr-un vas la foc mic. Batem ouale cu zahar, adaugam compozitia de ciocolata cu unt (topita si racita), incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao. Punem compozitia intr-o forma de tort si o dam la cuptor (care a fost bine incalzit in prealabil) pentru 30-40min.

Crema de cocos:
Punem laptele la fiert si cand da in clocot adaugam nuca de cocos. Stingem focul si lasam 10-15 min. Strecuram apoi laptele si il punem iar pe foc cu jumatate din cantitatea de zahar (100 gr). Separam galbenusurile de albusuri, galbenusurile le amestecam cu zaharul ramas, extractul de vanilie, faina si cateva linguri de lapte cald.
Punem amestecul de galbenusuri peste laptele din vas, amestecam bine pana se ingroasa compozitia si luam vasul de pe foc. Adaugam in compozitia de mai sus cocosul pe care l-am strecurat la inceput si albusurile batute spuma.
Tortul e usor de ansamblat, peste blatul de negresa adaugam crema de cocos racita si ornam cu ciocolata rasa.

Tort cu crema de cocos recomandat de bucatariaportocalie.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

negresa ciocolata cocos foc mic clocot
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2155 viz    0 com
2170 viz    0 com
1496 viz    0 com
24476 viz    0 com
2404 viz    0 com
1394 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1771 (s) | 34 queries | Mysql time :0.030293 (s)