News Flash:

Tort cu crema de ciocolata si lamaie

5 Decembrie 2013
1437 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
14 oua
16 linguri zahar
14 linguri faina
1 praf de sare
coaja de la 1/2 lamaie
3 linguri ulei
1/2 plic praf de copt

Pentru crema 1:
400 g unt
200 g zahar pudra
2 pliculete ness
100 g ciocolata

Pentru crema 2:
500 ml lapte
6 linguri zahar
2 linguri amidon
zeama de la o lamaie
50 g unt

Mod de preparare:

Blat:
Albusurile le mixam cu praful de sare, dupa care adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul, adaugam faina amestecata cu praful de copt si coaja de lamaie, amestecam usor cu lingura. Turnam compozitia in tava unsa si tapetata cu faina si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia felii.

Crema 1:
Untul moale se mixeaza cu zaharul, adaugam plicurile de ness si treptat ciocolata topita si racita, amestecam bine cu o lingura.

Crema 2:
Laptele il amestecam cu zaharul si punem pe foc. Cand incepe sa fiarba adaugam amidonul dizolvat in putin lapte, amestecam pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam zeama de lamaie si untul, amestecam si lasam sa se raceasca

Asamblare:
Pe un platou asezam prima foaie – insiropam – crema -foaie – sirop – crema si repetam pana terminam. Am uns tortul cu crema de unt si decoram dupa plac. Dam la rece 2-3 ore.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete culinare culinar bzi retete bzi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1796 (s) | 34 queries | Mysql time :0.029550 (s)