News Flash:

Tort cu crema de ciocolata si bombonele

19 Martie 2013
2020 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
125 g faina
3 oua
125 g zahar
8 g praf de copt
coaja rasa de la o portocala

Pentru crema de ciocolata, adica crema pasticcera cu ciocolata:
3 linguri faina
500 ml lapte
100 g ciocolata amaruie
3 galbenusuri
1 lingura amidon alimentar

Pentru decor:
250 ml frisca lichida
nuci macinate
un pliculet zahar vanilat
bombonele, inimioare dulci

Mod de preparare:

Punem intr-o craticioara laptele si ciocolata si le asezam pe foc, pana cand ciocolata se topeste. Separat, amestecam galbenusurile, faina si amidonul, iar cand ciocolata s-a topit, rasturnam ingredientele in craticioara si amestecam cu o lingura de lemn sau cu ajutorul unui tel, pana incepe sa fiarba si sa se ingroase compozitia. Amestecam si dupa ce dam la o parte de pe foc, acoperim cu pelicula transparenta si lasam sa se raceasca.
Pentru blat, zbatem zaharul impreuna cu ouale, pana vom obtine o compozitie spumoasa si deschisa la culoare. Adaugam faina si praful de copt cernute, coaja de la portocale si mixam, pana se incorporeaza bine toate ingredientele. Ungem cu un pic de ulei si tapetam cu faina o tava pentru torturi, de marime nu prea mare, punem in el compozitia si in cuptorul preincalzit la 170-175 de grade (depinde de cuptor), coacem blatul pentru cca 30-35 de minute.
Lasam la racit, taiem in trei discuri, insiropam, eu cu suc de portocale, punem o parte din crema pe primul disc, procedam la fel si cu al doilea, iar la sfarsit, acoperim putin pe margini cu crema pasticcera care a mai ramas, eu am pus si nuci macinate, cam marunt ce-i drept.
Zbatem frisca impreuna cu zaharul vanilat si ne apucam de decorat, cum ne pricepem mai bine, sau cum dorim sa infrumusetam tortul.

Tort cu crema de ciocolata si bombonele recomandat de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

blat faina oua zahar lapte ciocolata amaruie galbenusuri decor bombonele
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1838 (s) | 34 queries | Mysql time :0.034334 (s)