News Flash:

Tort cu crema cappuccino pentru masa de sarbatori – salveaza reteta asta

3 Decembrie 2018
9624 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingrediente:

Pentru blat: 6 oua; 100 g zahar; 4 linguri miere; 50 ml ulei; 1-2 lingurit praf de copt; 3; linguri cacao; 1 pahar faina.

Pentru crema: 600 ml lapte; 4 galbenusuri; 100 g zahar; 20 g faina; 50 g amidon; 3 plicuri cappuccino instant; 1 praf sare; 200 g unt.

Pentru decor: fulgi de ciocolata fulgi de cocos

Mod de preparare: Pentru blat, bati ouale cu zaharul si mierea. Adaugi faina cernuta impreuna cu pudra de cacao si praful de copt. Amesteci cu grija, apoi torni uleiul. Imparti aluatul in doua si coci, separat, la 180 °C, 40 de minute, doua foi de tort. Le decupezi, daca vrei, sub forma de stea.

Pentru crema, bati galbenusurile cu zaharul si cu sarea pana devin cremoase. Adaugi faina si amidonul. Separat, dizolvi plicurile de cappuccino in lapte, apoi il pui la fiert. In amestecul de galbenusuri torni, in fir subtire, laptele fierbinte. Pui compozitia la foc mic si o amesteci continuu pana se ingroasa.

Lasi crema sa se raceasca, apoi o bati cu untul pana obtii o compozitie pufoasa. Ungi prima bucata de blat de tort cu 1/3 din crema. Deasupra asezi cealalta bucata de blat si intinzi restul de crema. Decorezi marginile tortului cu fulgi de ciocolata si cu fulgi de cocos.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tort crema crema cappuccino
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1644 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018535 (s)