News Flash:

Tort cu ciocolata si vanilie

27 Decembrie 2013
1681 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

75 g biscuiti digestivi
85 g unt topit
400 g caramel (400 zahar tos, 2 linguri de miere, 100 g unt sarat, 120 ml smantana dulce si 60 ml smantana grasa)
1 lingurita sare de mare
300 g ciocolata, 70% cacao
frisca
25 g zahar pudra
trufle de cicocolata
2 lingurite extract de vanilie

Mod de preparare:

Tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt si zdrobeste biscuitii intr-un vas. Amesteca-i cu untul topit si raceste compozitia timp de 10 minute. Presara putina sare de mare si continua sa lasi la rece.

Topeste ciocolata la bain-marie si lasa la racit apoi, oprind focul. Adauga zaharul praf si vanilia.

Pune compozitia de biscuiti in tava de tort si apoi adauga mixtura de ciocolata, numai pe margine. Ai grija sa asezi caramelul in mijloc, dupa care acopera-l cu restul de ciocolata. Da la rece cateva ore. Orneaza cu trufele de ciocolata si cu frisca dupa bunul plac. Presara cateva cristale de sare de mare.
Serveste tortul de ciocolata si caramel alaturi de un pahar de sampanie pentru a te bucura din plin de gustul savuros al ciocolatei si al sosului de caramel.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2263 viz    0 com
4856 viz    0 com
2146 viz    0 com
2331 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1628 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023609 (s)