News Flash:

Tort cu ciocolata si portocale: reteta fara zahar

20 Mai 2019
481 Vizualizari | 0 Comentarii

O felie de tort de ciocolata fara zahar poate fi un rasfat in orice zi.
 
Ingrediente
 
Pentru blat:
300 g ciocolata neagra fara zahar
220 g unt
70 g indulcitor
100 g faina
4 linguri rom
6 oua
1 praf de sare
4 picaturi ulei esential de portocale
 
Pentru crema:
200 g unt
200 ml frisca lichida
30 g indulcitor
250 g ciocolata neagra fara zahar
2 picaturi ulei esential de portocale
 
Pentru decor:
coaja rasa de portocale bio:

Mod de preparare:
 
Pentru blat, amesteci faina cu indulcitorul si cu sarea. Adaugi ouale, romul, uleiul de portocale si amesteci bine. Topesti ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi, apoi o incorporezi, in fir subtire, amestecand continuu in compozitia cu oua si faina. Rastorni aluatul in doua tavi rotunde, cu diametrul de 16 cm, cu hartie de copt. Coci cele doua blaturi 25 de minute la 180 °C si le lasi la racit pe un gratar.
 
Intre timp, pregatesti crema. Asezi pe foc frisca lichida, iar cand devine fierbinte, o iei de pe aragaz si adaugi in ea ciocolata neagra. Lasi amestecul sa se raceasca. Separat, bati untul cu indulcitorul pana devine albicios si cremos. Adaugi amestecul de ciocolata cu frisca, uleiul de portocale si continui sa mixezi pana obtii o crema aerata.
 
Pentru asamblarea tortului, asezi o bucata de blat pe un platou. Il acoperi cu jumatate din crema de ciocolata rece. Peste acest strat pui celalalt blat. Imbraci tortul in restul de crema, apoi il decorezi cu coaja de portocala, dupa gust si-l dai la frigider cel putin 4 ore inainte sa il servesti.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tort ciocolata reteta tort tort casa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1716 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019933 (s)