News Flash:

Tort cu ciocolata si migdale

2 Iunie 2016
1227 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
120 gr unt
80 gr zahar pudra
6 galbenusuri + 6 albusuri
120 gr ciocolata neagra
160 gr zahar pudra
120 gr faina de grau
50 gr migdale tocate

Pentru decor:
100 ml apa
200 gr zahar pudra
45 gr unt
210 g de pudra de cacao

Mod de preparare:

1. Topeste mai intai ciocolata la bain-marie.
2. Mixeaza untul cu zaharul pudra foarte bine, dupa care pune faina si migdalele.
3. Adauga galbenusurile. Mixeaza dupa fiecare galbenus pus.
4. Incorporeaza usor apoi ciocolata topita.
5. Pune apoi albusurile spuma in compozitie, omogenizeaza cu o spatula si transfera intr-o tava de copt.
6. Baga in cuptorul incins la 170 de grade Celsius, pentru aproximativ 60 de minute. Ar fi bine sa folosesti o tava cu inel detasabil.
7. Cat se coace blatul, topeste untul si amesteca-l cu cacaoa.
8. Pune apoi apa si zaharul la mediu. Trebuie sa obtii un sirop usor colorat.
9. Scoate blatul din cuptor, injumatateste-l pe orizontala si toarna jumatate din sirop pe o parte din blat.
10. Acopera cu a doua parte de blat, apoi cu restul de sirop si toarna si untul topit cu cacao.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

tort ciocolata blat tort tort cacao
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2952 viz    0 com
4150 viz    0 com
7135 viz    0 com
12242 viz    0 com
1176 viz    1 com
11307 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1507 (s) | 23 queries | Mysql time :0.018552 (s)