News Flash:

Tort cu ciocolata si migdale

2 Iunie 2016
1354 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
120 gr unt
80 gr zahar pudra
6 galbenusuri + 6 albusuri
120 gr ciocolata neagra
160 gr zahar pudra
120 gr faina de grau
50 gr migdale tocate

Pentru decor:
100 ml apa
200 gr zahar pudra
45 gr unt
210 g de pudra de cacao

Mod de preparare:

1. Topeste mai intai ciocolata la bain-marie.
2. Mixeaza untul cu zaharul pudra foarte bine, dupa care pune faina si migdalele.
3. Adauga galbenusurile. Mixeaza dupa fiecare galbenus pus.
4. Incorporeaza usor apoi ciocolata topita.
5. Pune apoi albusurile spuma in compozitie, omogenizeaza cu o spatula si transfera intr-o tava de copt.
6. Baga in cuptorul incins la 170 de grade Celsius, pentru aproximativ 60 de minute. Ar fi bine sa folosesti o tava cu inel detasabil.
7. Cat se coace blatul, topeste untul si amesteca-l cu cacaoa.
8. Pune apoi apa si zaharul la mediu. Trebuie sa obtii un sirop usor colorat.
9. Scoate blatul din cuptor, injumatateste-l pe orizontala si toarna jumatate din sirop pe o parte din blat.
10. Acopera cu a doua parte de blat, apoi cu restul de sirop si toarna si untul topit cu cacao.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tort ciocolata blat tort tort cacao
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3269 viz    0 com
4380 viz    0 com
8451 viz    0 com
12531 viz    0 com
1296 viz    1 com
11510 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1920 (s) | 34 queries | Mysql time :0.026009 (s)