News Flash:

Tort cu ciocolata si glazura de vanilie

20 Noiembrie 2012
3472 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:
 
Pentru blat:
40 g cacao
80 ml apa fiarta
45 g ciocolata amaruie, tocata marunt
200 g faina
1 ½ lingurita praf de copt
¼ lingurita sare
½ lingurita bicarbonat de sodiu
130 g zahar
160 ml lapte batut
3 albusuri
80 ml ulei vegetal
¼ lingurita zeama de lamaie/otet
 
Pentru glazura:
2 linguri faina
400 g crema de branza
1 lingurita extract de vanilie
350 g zahar farin
un praf de sare

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180C si pregateste blatul. Pune intr-un bol cacaua, apa fiarta si ciocolata amaruie si amesteca-le pana se omogenizeaza. Intr-un bol bate cu un mixer iaurtul, zaharul si uleiul pana cand zaharul se topeste. Adauga faina amestecata deja cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Apoi pune si amestecul de ciocolata si mixeaza la viteza mica pana cand se incorporeaza.
 
Intr-un alt bol bate albusurile spuna cu zeama de lamaie pana cand devin pufoase. Amesteca o treime din albusuri in bolul cu aluatul de cacao si abia apoi adauga si restul de albusuri batute. Astfel vei obtine un aluat pufos.
 
Pune aluatul intr-o tava rotunda cu pereti detasabili (diametrul de 20 cm), unsa si tapetata cu faina. Coace blatul timp de 20 de minute sau pana cand trece testul scobitorii. Scoate-l si lasa-l sa se raceasca bine inainte sa il tai in doua pe orizontala. Daca ai doua tavi de copt poti imparti aluatul in doua si poti coace cele doua straturi separat.
 
Cat timp blatul e in cuptor poti pregati glazura. Amesteca cu un mixer crema de branza, faina, vanilia si un praf de sare. Adauga zaharul farin si amesteca bine. Dupa ce ai taiat blatul in doua bucati egale, pune un strat de crema intre ele si decoreaza cu restul de glazura ramasa tortul. Il poti decora si cu fulgi de ciocolata si il lasi la frigider pana inainte de servire.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

blat cacao apa fiarta ciocolata amaruie faina sare zahar lapte batut bol
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1714 (s) | 23 queries | Mysql time :0.026822 (s)